Memaparkan catatan dengan label Vitamin Tidak Sesuai Untuk Ibu Hamil. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Vitamin Tidak Sesuai Untuk Ibu Hamil. Papar semua catatan

Isnin, 28 April 2014

Vitamin Shaklee Yang Tidak Sesuai Untuk Ibu Hamil


Entri sebelum ni saya ada tulis antara Vitamin Shaklee Yang tidak sesuai untuk Ibu Hamil. Kali ni saya tulis sekali lagi tentang ni. Takut ada yang terlepas pandang. Kalau boleh elakkan dari mengambil vitamin vitamin Shaklee ni dan mana mana juga vitamin.

Vitamin Shaklee yang tak sesuai di antaranya :
  • Vivix
  • Dtx Complex
  • Collagen Powder 
  • Garlic
  • Alfafa
  • Herblax
  • Lecithin
  • Nutriferon
  • Gla Complex
  • Vitamin E
  • Carotomax 

Sekiranya anda ingin mengambil vitamin Shaklee untuk sepanjang kehamilan anda, anda boleh dapatkan set hamil ini. Inshaallah..sesuai untuk anda dan juga baby and. Jika anda ragu ragu, boleh rujuk dulu ke doktor sebelum ambil apa2 vitamin tambahan.

Klik Untuk Set Hamil

Ready Stock / Cod / Self Pick Up / Pos 

Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA khas untuk anda.
Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :


Zahirah Dzahir / ID NO 941273 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration

Supplement Shaklee Yang Tidak Sesuai Untuk Ibu Hamil - See more at: http://supplement4all.blogspot.com/search?updated-max=2014-05-21T07:00:00%2B08:00&max-results=5#sthash.mEZwJbI2.dpuf
Supplement Shaklee Yang Tidak Sesuai Untuk Ibu Hamil - See more at: http://supplement4all.blogspot.com/search?updated-max=2014-05-21T07:00:00%2B08:00&max-results=5#sthash.mEZwJbI2.dpuf

Rabu, 22 Januari 2014

Vitamin yg PENTING & TIDAK Boleh Diambil Oleh Ibu Mengandung

Buat ibu-ibu mengandung..jangan abaikan pengambilan vitamin semasa mengandung..mungkin ibu-ibu biasa dengar makan vitamin semasa mengandung boleh menyebabkan lahirnya baby besar..termasuklah saya..semasa mengandungkan ank pertama, terdengar juga perkara sebegini.. benar atau mitos sahaja..bagi saya ianya hanya mitos kerana saya belum pernah terbaca lagi apa-apa kajian yang mengatakan vitamin boleh menyebabkan bayi dalam kandungan besar..

Ok..mari kita baca info penting ni ya..





* kredit to Kak N 

Memang vitamin hakikatnya adalah makanan tambahan yang diperlukan oleh badan untuk mengisi ruang-ruang kosong yang tidak dapat dipenuhi dari diet pemakanan harian. Namun bagi ibu mengandung hanya ada beberapa vitamin yang disarankan diambil semasa mengandung demi memastikan bayi dalam kandungan membesar dengan sihat dan cukup zat.

VITAMIN YANG PERLU
Vitamin yang perlu diambil oleh ibu yang mengandung adalah protien, multivitamin yang lengkap dengan zat besi, vitamin b complex yang lengkap dengan folik asid,Vitamin C, Kalsium dan Omega.


FUNGSI VITAMIN
Secara ringkasnya kepentingan vitamin tersebut adalah :


Protien : untuk bina sel. Sel terbina dari protien. Tanpa protien, pembinaan dan perkembangan sel boleh terbantut.

Multivitamin dengan zat besi :
demi memastikan sel mendapat semua vitamin penting dalam membentuk membentuk organ. Zat besi penting untuk pembinaan darah dan pembesaran janin.

B complex : penting untuk pembinaan sel darah, sarah dan beberapa organ penting termasuk tengkorak kepala.

Vitamin C : pembentukan kolagen dan membantu sistem antibodi.

Kalsium : pembinaan sel darah merah serta tulang bayi.

Omega : membantu pembentukan sel otak.


Vitamin Yang Tidak Sesuai Untuk Ibu Hamil
Namun ada beberapa vitamin yang tak disarankan diambil semasa mengandung ialah antaranya vitamin E, Alfalfa, GLA, Vivix, Cinch kecuali atas saranan doktor sendiri.

Vitamin2 yang tinggi antioksidan tidak digalakkan diambil di awal kandungan dikhuatiri si ibu akan mengalami risiko keguguran. Biasanya diawal kehamilan, imunisasi ibu memang rendah kerana hendak memberi laluan bayi membesar dalam rahim si ibu. Pengambilan vitamin yang meningkatkan antioksida boleh memberi risiko keguguran pada janin tadi. Maka, vitamin yang tidak boleh diambil seharusnya dihentikan sebaik sahaja mengetahui si ibu telah mengandung.

Maka sebelum anda membeli apa jua vitamin, pastikan konsultasi diberikan agar pengambilan vitamin memberi kesan kesihatan yang optimum.


* kredit to Kak N


klik sini untuk Set Kehamilan


Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA   khas untuk anda.
Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :


Zahirah Dzahir / ID NO 941273 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe


 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration

Rabu, 27 November 2013

Gla Complex dan Vitamin Yang Tidak Sesuai Diambil Oleh Ibu Hamil

Banyak persoalan yang ditanya tentang GLA semua berkenaan dengan kesuburan dan nak perbetulkan kitaran period..tetapi tidak ramai yang mengetahui bahawa GLA berfungsi lebih dari sekadar untuk kesuburan sahaja dan banyak juga kelebihan makan GLA complex .GLA ni sesuai untuk lelaki dan perempuan.
Ok.. Ini adalah manfaat utama dalam pengambilan GLA Complex Shaklee:
Herba tradisi yang dipercayai
- Borage (Borage oil mengandungi GLA yang lebih tinggi dari EPO iaitu sebanyak 25% berbanding 10% GLA dalam EPO) adalah herba kegemaran orang Barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.

Mengawal hormon estrogen dan testosteron
- GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, retensi air dan sakit payudara

Melambatkan menopous
- Memperbaiki keadaan menopous seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi uterus untuk kulit lebih muda

Memperbaiki prostatomegaly
- GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing

Menentang kanser
- GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser

Memperbaiki inflamasi kulit
- GLA mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, kurap. Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma, artitis.


Menghalang Komplikasi Diabetes
- Merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula yang tinggi.

P
elangsingan dan Menghalang Tambah Berat Badan
- Merendahkan kolesterol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik, menghalang penambhana berat badan. Ambil semasa perut kosong untuk mengelak keasidan hiper.


Menghalang Tekanan Darah Tinggi 
- Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti arteriosklerosis dan myocardial infarction.

Memperbaiki Tekstur Rambut
- Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.

Hiperaktif dan Austisma (ADD/ADHD)
- Dibuktikan secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak beraustima, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif.
Nampak tak betapa banyak manfaat pengambilan GLA complex nih? Ada yang ingat perempuan jer boleh makan, lelaki pun bolehh..selalunya jika kaum lelaki yang ada budget lebih boleh ambil Vita E sebab Vita E mampu memulihkan kemampuan sistem reproduktif. Lelaki yang mengambil 600IU - 800IU Vita E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka. Kandungan Vita E ada juga dalam GLA tapi kalau ambil Vita E lagi bagus

Akan tetapi, wanita hamil tak boleh ambil GLA Complex ni.di sini saya sertakan list vitamins yang  tak boleh /sesuai diambil wanita hamil:

  • GLA complex
  • Vitamin E
  • Alfalfa
  • Vivix
  • Cinch
  • Carotomax
Vitamins yang anti-oxidant tak digalakkan diambil oleh pregnant ladies di awal kandungan sebab dikhuatiri boleh menyebabkan keguguran (miscarriage). Sebabnya masa awal-awal tu kan imunisasi ibu mengandung nih rendah, bagi laluan untuk baby membesar dalam rahim si ibu. Pengambilan vitamin yang meningkatkan anti-oxidant boleh beri risiko keguguran pada baby tadi. So kalau dah confirm positive anda pregnant, sila stop vitamins yang tak berkaitan.

Apa yang penting buat wanita yang hamil..jika nak makan vitamin apa skalipun lebih baik minta nasihat dari doktor dulu ya..
 
Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA khas untuk anda.
Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :


Zahirah Dzahir / ID NO 941273 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration