Memaparkan catatan dengan label TENAGA / KELETIHAN. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label TENAGA / KELETIHAN. Papar semua catatan

Ahad, 8 Jun 2014

Vitamin Untuk Badan Letih dan Lesu


Kebanyakkan individu yang bekerja, tak kira bekerja sendiri atau pejabat, kerja rumah, dan tak kira jantina selalu merungut pasal badan selalu rasa letih, penat, lemah lesu.  Jadi apa punca badan mudah sangat rasa letih ni? Antara faktor yang mempengaruhi badan mudah letih dan lesu:


Fuhhh memang memenatkan. Kadang-kadang sampai dirumah dah penat dan lesu kan. Antara faktor yang mempengaruhi badan mudah letih dan lesu:



1. Pengambilan diet makanan yang tidak seimbang. Iaitu tidak mengandungi 

    karbohidrat, protein, sayur-sayuran seperti dalam pyramid makanan. 



2. Kurang minum air kosong, lebihkan minum minuman manis memang tidak bagus 

    untuk kesihatan badan terutamanya untuk perjalanan darah dalam badan kita.



3. Pembentukkan sel darah merah yang kurang. Dalam sistem badan kita akan 

    sentiasa beroperasi 24 jam, 7minggu, 30hari, 365 hari. Bayangkan lah 

    tiada rehat kan. So sel-sel darah merah dalam perlu sentiasa diganti dengan 

    pembentukkan yang sel darah yang baru. Ini salah satu gejala membuatkan 

    kita sentiasa pening, letih dan lesu.



4. Sentiasa dehidrasi. Badan yang sentiasa berpeluh dan banyak nutrisi hilang 

    bersamanya. Dan ia perlu sentiasa dibantu dengan bantuan supplement 

    dan banyakkan minum air.



5. Sentiasa dalam keadaan tertekan. Badan kita akan mudah lemah dan tak 

    bertenaga dengan tekanan yang perlu ditanggung oleh otak dan badan kita.    







Vitamin yang disarankan untuk badan letih dan lesu adalah Vitalea, Bcompleks dan Ostematrix


Vitalea
Multivitamin daripada Shaklee ini mengandungi zat besi yang sangat diperlukan untuk pembentukkan sel darah merah. Dengan mengandungi 24 jenis mineral untuk menampung kekurangan nutrisi yang sentiasa hilang disebabkan aktiviti seharian kita termasuk cara pemakanan

 B Complexs


Ada 8 jenis vitamin B bagi membantu memelihara kesihatan badan dengan baik. Bcompleks juga membantu untuk melancarkan perjalanan darah kita yang mana penting untuk membawa oksigen secukupnya ke otak. Oksigen yang cukup membolehkan kita dapat berfikir dengan baik dan otak dapat mengawal seluruh sistem dalam badan dengan baik.



Ostematrix


Gabungan terbaik kalsium, magnesium dan vitamin D. Ostematrix sangat bagus untuk sistem perkumuhan yang mana melancarkan perjalanan. Jika sistem ini tidak berlancarkan maka toksik-toksik yang terhasil menyebabkan keseluruhan sistem badan akan terganggu.





Jom dapat vitamin untuk anda dan seisi keluarga. Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan harga ataupun konsultasi.

Ready Stock / Cod / Self Pick Up / Pos
Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA khas untuk anda.
Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :


Zahirah Dzahir / ID NO 941273 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration

Jumaat, 21 Mac 2014

Atasi Masalah Keletihan & Stress Dengan Vitamin B Complex Shaklee

 


Kesan stres jangka pendek terhadap badan ditunjukkan melalui tanda-tanda berikut, di antaranya:

* Denyutan jantung  cepat
* Sakit kepala/migrain

* Bernafas cepat
* Badan dan tapak tangan berpeluh
* Rasa tegang atau ketat di tengkuk dan bahu
* Sakit belakang
* Sakit perut, mual atau cirit birit


Di antara kesan stres ke atas fikiran (mental) dan emosi ialah:

* Emosi menjadi tidak stabil 
* Rasa kecewa dan cepat marah 
* Letih sepanjang masa.
* Sukar fokus terhadap kerja yang dilakukan.
* Mudah risau walaupun perkara-perkara kecil.
* Sering berimaginasi perkara-perkara buruk akan berlaku.

Dengan pengambilan b complex, mampu mengatasi dan mengawal stress anda.


Perbezaan vitamin b complex shaklee dengan jenama lain

  • merupakan asid folik semulajadi yang pertama di dunia dengan kadar keboleh serapan (bioavailability) yang sangat tinggi dan berkualiti. Ini kerana asid folid yang bersifat semulajadi tidak mudah diserap oleh tubuh. ini penting kerana vitamin sintetik yang mudah diserap oleh tubuh, menyukarkan vitamin itu hendak berfungsi secara optimum.
  • hampir 99% daripada asid folik yang terdapat dalam pasaran bersifat sintetik. 
  • mengandungi 8 komponen penting vitamin b termasuklah 100% biotin dan asid folid.

Bagaimana b complex ini membantu?
  1. Vitamin b1 - menggalakkan pertumbuhan dan merangsang fungsi otak, membantu kesihatan sistem saraf, mencegah kelesuan, meningkatkan stamina, membantu sistem pencernaan dan metabolisma
  2. vitamin b2 - memproses asid amino dan lemak. Juga mengaktifkan vitamin b-6 dan asid folik
  3. vitamin b3 - membantu mengurangkan kolestrol di dalam darah dan pengaliran kolestrol di dalam darah. Membantu mendapatkan kesihatan kesihatan kulit yang baik serta membantu sistem pencernaan. Kajian klinikal membuktikan kadar b3 yang rendah dapat menyebabkan depresi dan seterusnya meninggikan kadar bagi menjadikan seseorang psyco/sakit mental
  4. Vitamin b5 - membantu mengurangkan stress fizikal/mental.- membantu mengurangkan penuaan pramatang
  5. vitamin b6 - vitamin utama dalam proses asid amino. Mengawal serotonin di dalam otak kerana ketidakseimbangan serotin akan menyebabkan depressi
  6. vitamin b9 - bersama sama dengan b12, vitamin b9 membantu fungsi neutrotransmitter serta mengurangkan depresi dalam badan.
  7. Vitamin b12 - mengawal kesihatan sistem saraf dan membantu pembinaan sel darah. Kekurangan b12 akan menyebabkan depressi dan tidak tenteram.
Asid Folik
  • membantu dalam pembentukan sel darah merah
  • membantu mencegah kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang untuk mengandung sebelum konsepsi dan semasa 12 minggu kehamilan pada dos 400mg sehari
  • perlu untuk tumbesaran dan pembahagian sel-sel
Biotin 100%
  • membantu dalam pemeliharaan badan yang sihat
  • membantu badan dalam metabolisme lemak dan karbohidrat.
Kesemua 8 komponen ini perlu ada pada vitamin b kompleks termasuk asid folik dan biotin bagi mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna.

Pelbagai jenama vitamin b - complex berada di pasaran. Tahukah anda bagaimana memilih B-complex yang baik?

  • Mesti mengandungi kesemua 8 vitamin - B1, B2, B3, B5, B6, B12, asid folik dan biotin sebagaimana dinyatakan dalam RDA (kesemuanya perlu diambil pada masa yang sama)
  • Harus mengandungi 100% RDA untuk asid folik dan biotin
  • Pastikan jurang peratusan nilai harian B1, B2, B3 dan B12 tidak terlalu besar
  • Elakkan pengambilan B-kompleks yang menawarkan rumusan larut air.
Dengan vitamin b complex shaklee, semua ciri di atas ada dalam vitamin shaklee.
Harga sebotol vitamin B kompleks shaklee adalah RM 53.75 dan mengandungi 120 biji.

Ada yang bertanya selepas mengambil vitamin ini , mengapa urin menjadi kekuningan?
ini merupakan situasi normal kerana b compleks merupakan vitamin larut air dan ia mengandungi elemen kekuningan. Pada peringkat awal pengambilan, tubuh kita akan melakukan timbang tara terhadap kadar penyerapan, dan tahap kekuningan akan berkurangan dari semasa ke semasa.



Ready Stock / Cod / Self Pick Up / Pos
Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA khas untuk anda.
Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :


Zahirah Dzahir / ID NO 941273 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration

Sabtu, 8 Mac 2014

Atasi Mudah Letih Tidak Bertenaga Dengan ESP Shaklee

Sarapan pagi dengan esp Shaklee

Entri kali ini saya nak bercerita tentang kebaikan Energizing Soy Protein Shaklee ESP yang dapat membantu kita bertenaga berjam-jam. Ciptaan dari Shaklee yang melengkapkan ESP mempunyai ciri-ciri tindak balas glisemik

Tindak balas glisemik ni menerangkan kesan makanan kepada paras gula dalam darah. Hasil saintis Shaklee telah mencipta indeks glisemik yang rendah dalam Energizing Soy Protein ESP. Ia membolehkan gula dalam darah dipecahkan secara perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam sistem badan. Tidak seperti keretapi laju. Perlepasan tenaga secara perlahan inilah yang membuatkan kita merasa bertenaga selama berjam-jam. Selain itu kesimbangan metabolik yang terbentuk selepas kita minum esp ini akan membuatkan kita berasa tidak lapar, tenang dan selesa.
Tanpa kita sedari atau pun sengaja kita tak mahu ambil peduli, cuba kita makan aiskrim (indeks glisemik tinggi) atau makanan manis. Kita mungkin akan berasa cepat lapar malahan mungkin berasa letih, mengantuk dan cepat marah. Ini terjadi apabila paras gula yang tinggi dalam darah selepas makan aiskrim telah menurun secara mendadak seperti keretapi laju. 


Contoh lain yang mudah apabila kita mengambil sarapan nasi lemak. Selepas kita menikmati kelazatan nasi lemak pasti mata akan menjadi mudah mengantuk, badan lesu dan tidak bertenaga. Padahal kita memperolehi tidur yang cukup malam tadi.


Kebaikan esp bukan setakat ini sahaja. Malah kita akan dapat menikmati pelbagai kebaikan daripada ESP. Kulit bertambah cantik dan anjal, tiada lagi wajah yang kusam dan sebagainya. Boleh baca perincian ESP di sini.
credit


Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA khas untuk anda.
Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :


Zahirah Dzahir / ID NO 941273 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe


 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration

Isnin, 3 Februari 2014

Shaklee Vita-Lea Iron Formula : Multivitamin & Multimineral Terbaik

Adakah kita memerlukan supplement? Kenapa kita memerlukan supplement? Makanan sahaja mengandungi nutrisi yang badan kita perlukan tetapi adakah anda tahu bagaimana cara makanan tersebut diproses? Adakah cara kita memasak atau menyediakan makanan itu dapat menjamin kandungan nutrisinya tidak akan hilang atau berkurangan? 


Photo

Jawapannya TIDAK! Kita tidak dapat memastikan makanan yang kita ambil cukup zat, cukup nutrisi.

Oleh itu, amalan pengambilan supplement amatlah digalakkan kerana ia dapat membantu kita memenuhi keperluan zat dan nutrisi yang diperlukan dalam badan kita. Pengambilan supplement setiap hari juga boleh memberi 1001 kebaikan untuk jangka masa panjang. 
Nutrisi yang terkandung dalam Shaklee Vita-Lea Iron Formula:
  • Vitamin A: sebagai anti-oksida, penting untuk kesihatan mata, kulit, tulang, gusi, sistem imun, tulang,  rambut & bantu tumbesaran.
  • Vitamin D, Kalsium & Fosforus: elemen penting dalam menguatkan tulang & pencegahan penyakit seperti osteoporosis serta meredakan kesakitan akibat artritis.
  • Vitamin E: sebagai anti-oksida, penting untuk kesihatan kulit secara amnya, baik untuk sistem produktif lelaki.
  • Vitamin C: sebagai anti-oksida, merangsang formasi kolagen, meningkatkan imunisasi tubuh badan.
  • Vitamin B: membantu menukarkan makanan kepada tenaga, membantu dalam tumbesaran, sebagai anti-stress, mengelakkan keletihan, anaemia & muntah
  • Iodin: elemen baik untuk tiroid
  • Iron: penting dalam pembentukkan hemoglobin, mengelakkan anaemia
  • Magnesium: untuk kesihatan tulang, gigi, mencegah tekanan
  • Zinc: membantu mempercepat proses pembaikkan luka, mencegah masalah prostat
  • Copper: membantu dalam proses pembentukkan hemoglobin

Siapa Yang Perlu Multivitamin ni
  •  Wanita hamil dan menyusukan baby
  •  Perokok
  •  Pengamal vegetarian
  •  Peminum alkohol yang tegar
  •  Warga tua yang tidak boleh menyerap vitamin B12
  •  Mereka yang gemar makan masakan panas
Apa perbezaan multi-vitamin VITA-LEA Shaklee?
  •  Merupakan multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia
  •  Setiap tablet Vita-Lea mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diesktrak daripada sayur-sayuran dan buah-buahan
  •  Dilengkapi dengan 12 vitamin dan 7 mineral penting seperti yang disarankan oleh RDA
  •  Diformulasikan secara komprehensif dan seimbang
  •  Diselaputi dengan spirulina
  •  Dihasilkan dengan kaedah terkini dan teknologi yang kompleks
  •  Mineral yang terkandung dalam Vita-Lea mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil
  •  Ujian klinikal membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%
  •  Dipilih oleh Center of Science di US sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN dalam Public Interest tahun 2000
Apa manfaat utama VITA-LEA Shaklee?
  •  Pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental
  •  Membantu sistem memori dan fokus
  •  Merupakan pelengkap nutrisi
  •  Meningkatkan sistem produktif terutama bagi remaja yang sedang membesar
  •  Membantu dalam stimulasi metabolisma
  •  Membantu melambatkan proses penuaan
  •  Menyediakan nutrisi asas, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru
  •  Membantu proses tumbesaran
  •  Melindungi fungsi buah pinggang, jantung, hati


Bilangan size Setiap Botol : 120 biji  dalam 1 botol
Jadual Makan : 
Untuk memelihara kesihatan , 1-2biji  selepas makan, setiap hari.

Oleh itu tidak rugi untuk memiliki produk utama Shaklee ini..belum cuba belum tahu..



Ready Stock / Cod / Self Pick Up / Pos
Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA khas untuk anda.
Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :


Zahirah Dzahir / ID NO 941273 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe


 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration