Memaparkan catatan dengan label SET MENYUSU. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label SET MENYUSU. Papar semua catatan

Khamis, 23 Oktober 2014

5 Petua Banyakkan Susu Ibu Semasa Berpantang

Assalamualaikum

Jom kita baca 5 petua untuk banyakkan susu ibu semasa berpantang, seeloknya diamalkan seawal mungkin:

Petua Banyakkan Susu Ibu Semasa Berpantang
1. Perah susu ibu

Semasa sedang berpantang ni, bonding dengan baby mula dibina. Jadi, sentiasa berikan hanya susu badan secara terus. Bila bayi telah lena, perah susu badan untuk memastikan payudara benar-benar kosong. Petua penting ni..supaya walau baby minum sikit, demand tetap ada. Jika bayi hanya minum di sebelah payu dara, perah payu dara sebelah lagi. Boleh guna pump atau marmet. Lagi rajin ibu perah, lagi banyak susu ibu yang bakal terhasil.

Susu perahan atau EBM ni jangan pula diberikan pada bayi diperingkat awal. Hanya guna masa 2 minggu sebelum mula bekerja itupun bukan setiap masa. Mula dengan sehari sekali EBM semasa 2 minggu sebelum mula bekerja sebagai latihan untuk bayi.

Jika ibu rasa sangat penat kerana waktu berpantang inilah badan sedang nak recover, ibu sangat digalakkan untuk mengambil Energizing Soy Protin ( ESP) dan Vitalea sebagai pelengkap nutrisi dan penambah tenaga. Yang paling best, supplemen ESP dan Vitalea ni dapat membantu banyakkan susu ibu semasa berpantang. Kenapa? Sebab badan sihat memainkan peranan untuk banyakkan susu. Bonus, badan ibu lebih cepat pulih dari lepas bersalin dan kulit lebih CANTIK.


 

 

2. Minum banyak air kosong

Oleh kerana susu ibu sememangnya dari air jadi ibu kena pastikan minum cukup air masak, sekurang-kurangnya 2 liter. Dalam kita berpantang ni, petua penting.. pantang juga minum air sejuk, kang sampai ke kaki dan satu badan sejuk. Kalau nak minum sekali sekala bolehlah. Saya pun tak ada la tak minum langsung tapi yang part sejuk sampai ke kaki tu memang pengalaman sendirilah. Air suam panas sangat bagus dan sesuai. Minum banyak. Jangan takut dan tahan-tahan kencing. Nanti penyakit lain pula yang datang. Minum banyak air kosong penting untuk banyakkan susu ibu semasa berpantang dan menggantikan kehilangan air dari badan.

3. Susu Formula is not an option

Kalau kita dah ready dengan susu formula, selalunya kita akan cepat kalah dan menyerah. Paling bagus, jangan ada susu formula bayi dalam rumah dan jangan dengar suara-suara yang membuat kita tergugat. We mothers know best and susu ibu is the best! Petua nak tahan telinga adalah senyum dan angguk sahaja dan kesiankan orang yang berkata-kata itu. Kita manusia ja yang selalu buat susu formula sebagai option, padahal mamalia lain tak ada option selain breastfeeding. Susu formula adalah pilihan ke-4 selepas susu ibu sendiri, EBM dan susu ibu dari ibu susuan.

4. Jaga makan minum

Ada makanan yang boleh menjejaskan pengeluaran susu ibu seperti kobis. Ia boleh buat susu ibu kering untuk kebanyakkan wanita. Ada minuman dan makanan yang menggalakkan susu ibu seperti susu, halba, lobak putih, alfalfa. Amalkan makanan dan minuman yang tinggi kalsium dan protein seperti susu, brokoli dan ikan. Ini kerana komposisi susu ibu tinggi dari kedua-dua jenis nutrisi ini.

Susu seperti teman sejati ibu-ibu yang menyusu sejak dari mengandung lagi. Namun, ramai juga yang tak lalu minum susu kan. Jadi, pilihan yang bijak adalah mengambil OSTEMATRIX, kalsium yang lengkap dengan magnesium dan vitamin D untuk meningkatkan penyerapan. Malah juga dapat hilangkan sakit-sakit badan juga selain mengurangkan sembelit.

5. Sentiasa positif, yakin dan jangan stress

Buat para ibu, jangan terlalu stress n tak happy..selalu happy dan sentiasa positif. Allah pasti akan membantu. Yakin dengan kuasa Allah. Sometimes, emosi kita sampai ke anak tau. Jadi, nak anak happy, susu meriah kita pun kena happy2 ja.

Selalunya, kalau anak dah masuk 2, 3, 4 dan seterusnya.. kesabaran tu tergugat juga dengan kerenah anak-anak lain..Kadang2 tu kita akan sedikit stress so..boleh juga amalkan ambil B Complex untuk bantu kawal emosi. Kita juga boleh minta tolong orang lain sementara kita nak bertenang. Jangan malu kerana kita sedang melakukan yang terbaik.
 

 

Jika perlukan supplement Shaklee untuk membantu, jangan segan-segan untuk contact saya k..

Ready Stock / Cod / Self Pick Up / Pos
Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA khas untuk anda.
Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :


Zahirah Dzahir / ID NO 941273 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration

Rabu, 5 Mac 2014

Set Bajet-ESP & Alfafa banyakkan Susu- Breastfeeding

Semua ibu-ibu yang menyusukan bayi mereka inginkan susu badan yang berkhasiat dan banyak, bagi memastikan bayi mereka sihat dan membesar dengan baik. Shaklee mempunyai beberapa supplement yang dapat membantu ibu-ibu di luar sana untuk tambah susu badan. Supplement ini memberikan khasiat kepada ibu-ibu, sekaligus juga dapat memberi khasiat kepada bayi mereka. 

Anda mencari set breastfeeding yang bersesuaian dengan bajet anda? Jangan risau. Set Bajet Breastfeeding Shaklee tetap lengkap dan dapat membantu anda. Anda tidak perlu risau kerana anda masih boleh mendapatkan set supplement Shaklee dan membantu anda untuk menghasilkan lebih banyak susu dan dapat breastfeed anak anda. Breastfeed dengan tenang, anak anda pun akan segera kenyang dan sihat. 

Apa yang anda perlukan hanyalah 2 supplement penting yang dapat membantu anda.
  •  ESP (Energizing Soy Protein)
  •  Alfalfa Complex
Bagaimana ESP dan Alfalfa bantu untuk tambah susu badan? 

 ESP
  •  Memberikan khasiat protein kepada anda. Anda memerlukan protein yang mencukupi untuk  breastfeed.
  •  Mengandungi isoflavones yang membantu menambahkan susu badan ibu
  •  Dihasilkan dengan kacang soya yang bermutu tinggi dan diproses secara semulajadi
 Alfalfa Complex
  •  Kaya dengan kandungan protein, kalsium, dan klorofil yang terbukti membantu menambahkan  susu badan ibu
  •  Mengandungi 1001 khasiat yang dipercayai sejak dahulu lagi
Ramai ibu-ibu telah pun mempercayainya. Anda bila lagi? Dapatkan Set Bajet Breastfeeding Alfalfa dan ESP anda secepat mungkin, agar dapat membantu anda menghasilkan susu yang lebih berkualiti dan berkhasiat, serta membantu untuk tambah susu badan anda. Supplement dapat membantu anda. Yang penting usaha anda, anda tawakal serta redha kepada-Nya..

Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA khas untuk anda.
Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :


Zahirah Dzahir / ID NO 941273 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration

Selasa, 25 Februari 2014

Salah Faham Dalam Penyusuan Bayi

Terdapat banyak salah faham tentang penyusuan, perkaitannya dengan pemakanan serta praktik penyusuan susu ibu yang betul.

Antara kesilapan-kesilapan terawal yang mungkin dibuat oleh seorang ibu sebelum memulakan penyusuan :

  • Tidak belajar konsep penyusuan yang betul.
  • Tidak faham perkaitan ‘supply’ dan ‘demand’.
  • Terpengaruh dengan lambakan produk membanyakkan susu ibu di luar sana.
  • Terpengaruh dengan lambakan tips-tips membanyakkan susu yang banyak menekankan tentang ‘makanan memperbanyakkan susu badan’ atau ‘makanan untuk tambah susu badan’
  • Tidak menemui orang yang betul untuk belajar tentang penyusuan, misalnya bertanya kepada orang yang tidak menyusukan anak.
  • Mengambil remeh ilmu penyusuan susu ibu.
Vitamin, atau apa saja pemakanan yang katanya membanyakkan susu, sebenarnya memberi sokongan kepada tubuh badan ibu, ia menutup ruang2 yang lopong. Iaitu membekalkan vitamn/mineral/khasiat yang tidak dapat ditampung oleh pemakanan ibu.

Misalnya sayuran hijau membekalkan vitamin B terutama asid folik untuk ibu yang menyusu (dan sesiapa sahaja). Daging dan produk soya membekalkan protein. Longan kering membekalkan kalori. Jadi tidak hairanlah ibu mendapati susu mereka menjadi banyak selepas mengambil makanan2 seperti di atas.

Dalam hal suplemen/vitamin, sebenarnya tidak ada vitamin khusus untuk ibu menyusu yang MEMBANYAKKAN SUSU. Susu ibu tetap mengkuti konsep asalnya – pengeluaran bergantung kepada keperluan NAMUN vitamin membantu ibu yang mengalami masalah dalam penyusuan untuk mendapatkan nutrisi yang mencukupi yang tidak dapat dipenuhi oleh diet harian.

Ada ibu yang berkata “SAya dah makan banyak”

Makan banyak dengan makan sihat samasekali tidak sama. Makan banyak boleh jadi makan HAMPAS sahaja. Tambahan pula jika ibu itu:
  • Kerap makan di luar (biasanya ibu bekerja)
  • Makan makanan segera, makanan rapu, etc
  • Sangat sibuk hingga selalu skip makan
  • Selalu berada dalam keadaan stress
  • Kurang rehat
  • Tak cukup tidur
  • Sering sakit
  • Mengalami masalah kesihatan
Jadi ibu ini memerlukan sokongan dari segi vitamin/suplemen bagi memenuhi keperluan tubuh yang tidak dapat dipenuhi/dirosakkan oleh perkara2 di atas.
vitamin ibu menyusuSet Triple M ni adalah set lengkap yang sesuai untuk ibu yang menyusukan anak. Juga sesuai untuk ibu-ibu yang tak menyusukan.. Sesiapa pun boleh ambil set ni, no problem at all 
Lelaki dan wanita muda juga sesuailagi bagus untuk mendapatkan set ini. Ia bukan saja menjadikan anda cergas bertenaga, malah mengurangkan stress, mencantikkan serta menggebukan kulit, menguatkan tulang, dan menyelesaikan masalah kewanitaan seperti keputihan serta mengetatkan faraj.
credit 

Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA khas untuk anda.
Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :


Zahirah Dzahir / ID NO 941273 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration

Ahad, 16 Februari 2014

Set Penyusuan Yang Sesuai Untuk Ibu Menyusu

Diketahui umum, susu ibu menyediakan kesemua protien, gula, lemak dan vitamin yang diperlukan oleh bayi. Ia membantu melindungi bayi dari serangan penyakit dan jangkitan seperti jangkitan dalam telinga, alahan, muntah dan cirit-birit.

Antara faedah lain susu ibu adalah:
  •  mudah dihadam
  •  tidak perlu disediakan
  •  jimat belanja
  •  baik untuk alam sekitar
Untuk ibu dan bayi, penyusuan susu ibu dapat memberikan sentuhan fizikal, menjalin kemesraan dan mengeratkan ikatan kasih sayang.

Dari segi kesihatan, ibu yang menyusu mendapat banyak faedah seperti:
  •  membakar lebih banyak kalori
  •  membantu mengembalikan berat badan asal dengan cepat
  •  membina kekuatan tulang
  •  melambatkan kedatangan haid (menjarakkan kehamilan)
  •  mengurangkan risiko kanser ovari dan kanser payudara
  •  membantu rahim kembali kepada saiz asal dengan cepat
Terdapat banyak pilihan set penyusuan yang boleh di pilih mengikut kesesuaian ibu dan bajet masing-masing. Antara set penyusuan Shaklee adalah:

1. SET 3M (Vitalea, B Complex, Vitamin C, Alfalfa, Ostematrix dan ESP)
2. SET E (Vitalea, B Complex, Vitamin C, Alfalfa dan Ostematrix)
3. SET B (Vitalea, B Complex, Vitamin C dan Alfalfa)
4. SET EU FOUR PACK (Vitalea, B Complex, Vitamin C dan Ostematrix)


Review Ringkas tentang vitamin dalam set penyusuan ini:

Vitalea
  •  penting untuk pertumbuhan sel dan pembiakan
  •  meningkatkan kecerdasan mental dan ketahanan daripada penyakit
  •  menolong fungsi normal penghadaman dan selera makan
B-Complex 
  •  menggalakkan kesihatan jantung, metabolisma tenaga dan replikasi DNA yang sihat.
  •  menukarkan makanan menjadi tenaga
  •  mengurangkan simptom kemurungan dan tekanan♥ meningkatkan fungsi otak

Vitamin C (Sustained Released Vita-C Plus)
  •  anti-oksidan semulajadi
  •  mengekalkan integriti sel
  •  menggalakkan gigi, gusi, tulang, otot dan salur darah supaya sihat
  •  menolong mengurangkan simptom alergi
Alfalfa Complex
  •  kaya dengan nutrisi dan mineral surih
  •  mengandungi enzim penting untuk penghadaman makanan
  •  melegakan rasa kebas dan sakit sendi
  •  mengurangkan toksin dan merendahkan kolestrol
Ostematrix
  •  mengekalkan tekanan darah normal
  •  menolong pengecutan otot dan saraf
  •  mengurangkan simptom PMS (kembung, kejang, bengkak air, baran dan kemurungan)
ESP
  •  mengoptimakan penyerapan suplemen lain
  •  membekalkan tenaga
  •  menyuburkan kesihatan kulit, rambut, kuku dan otot
  •  penting untuk kanak-kanak, ibu menyusu dan mereka yang sedang pulih dari sakit
Jom review satu-satu set penyusuan yang ada.

1. SET 3M 

Ia menjadi set PALING LARIS. Siapa yang disarankan mendapatkan set ini?
  •  ibu kepada bayi kembar
  •  ibu yang melakukan induce lactation atau yang mahu menyambung semula penyusuan yang terhenti / relaktasi.
  •  ibu yang mahu mengumpul stok
  •  ibu yang mempunyai berat badan bertambah namun berat badan anak tidak bertambah.
  •  ibu yang mempunyai hasil perahan lambat atau kurang 1 oz digalakkan ikhtiar set ini.

2. SET E

Siapa yang sesuai mengambil set E ini?
  •  ibu yang sering keletihan
  •  ibu yang alah dengan susu lembu
  •  ibu yang ada masalah kekurangan kalsium
  •  ibu yang stress dengan kerja seharian

3. SET B

Siapa yang memerlukan set B ini?
  •  ibu yang tiada masalah penyusuan (setiap perahan menghasilkan lebih daripada 3oz susu)
  •  ibu yang mahu memperkayakan nutrisi susu ibu
  •  ibu yang sihat dan mahu mengekalkan kesihatan
  •  bayi yang mempunyai masalah ekzema
4. SET EU FOUR PACK

Set ini sangan sesuai untuk:
  •  ibu yang mengandung dan mampu meneruskan penyusuan ibu (tandem nursing)
  •  ibu yang keletihan
  •  ibu yang anaknya mempunyai alah pada herba
  •  ibu yang sering mengalami masalah sakit belakang dan cramp.
Buat pilihan nak pilih set yang mana..

sumber dari blog-blog..

Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA khas untuk anda.
Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :


Zahirah Dzahir / ID NO 941273 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration

Rabu, 30 Oktober 2013

Set Menyusu 3M Shaklee

Set 3M untuk ibu yang sedang breastfeeding adalah merupakan set yang PALING POPULAR di kalangan ibu-ibu. Ini kerana kebaikan set 3M ini memberikan 1001 khasiat kepada ibu dan juga bayi.  Selain untuk ibu, ayah juga boleh mengamalkan  supplement ini untuk membantu memberikan tenaga. Namun begitu, perlu diingatkan dan ditekankan bahawa ibu juga perlu memainkan peranan penting untuk menjayakan proses penyusuan selain daripada mengamalkan pengambilan supplement. 



Set Breastfeeding 3M lengkap dengan segala nutrisi yang diperlukan.

ESP
 - Menyediakan sumber protein yang berkhasiat untuk badan
 - Merupakan sumber protein yang lengkap dengan 9 asid amino penting

VITA-LEA
- Merupakan multi-vitamin yang terbaik di dunia
- Lengkap dengan zat besi, kalsium, b complex yang diperlukan

ALFALFA COMPLEX
- Merupakan raja tumbuhan yang kaya dengan pelbagai khasiat
- Kaya dengan sumber protein, asid amino, serat

B-COMPLEX
- Mengandungi kesemua 8 vitamin yang diperlukan bagi membantu memberikan tenagan dan mengurangkan stress

OSTEMATRIX
- Merupakan supplement kalsium yang lengkap dengan magnesium dan vitamin D
- Kalsium diperlukan oleh ibu menyusu kerana kalsium ibu berkongsi dengan bayi yang disusukan

VITAMIN C
- Setiap tablet mengandungi kesemua khasiat vitamin C yang sama seperti buah-buahan


Apakah Kebaikan SET 3M??

  •  Membantu menukarkan makanan kepada tenaga
  •  Melegakan keletihan
  •  Menggalakkan tumbesaran yang sihat
  •  Membantu menguatkan tulang
  •  Mengimbangi tekanan darah
  •  Memelihara denyutan jantung
  •  Membekalkan tenaga
  •  Membantu menyingkirkan lemak dan kolesterol
  •  Membantu meningkatkan sistem imunisasi

Sekiranya......

  •  Anda mencari set breastfeeding yang optimum dan lengkap atau
  •  Anda inginkan supplement yang bukan hanya untuk breastfeeding tetapi juga memberikan  aedah lain atau
  •  Anda mencari supplement yang membantu anda bertenaga sepanjang hari

Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA khas untuk anda.
Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :


Zahirah Dzahir / ID NO 941273 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration

Ahad, 18 Ogos 2013

Tip Mudah Memilih Set Penyusuan,Berpantang,Kehamilan

Assalamualaikum
Buat ibu ibu or bakal ibu..Masih tak tahu nak pilih set  penyusuan, set kehamilan, setyang mana satu? Ok, saya berikan sedikit tips hari ini ya..
Set 3M*

Terdiri dari Vitalea, B complex, Vitamin C, Alfalfa, Ostematrix dan ESP.

  • Ibu kepada bayi kembar
  • Ibu yang ingin melakukan induce lactation atau yang mahu menyambung semula penyusuan yang terhenti @ relaktasi.
  • Ibu yang nak kumpul stok.
  • Ibu yang mempunyai masalah berat badan anak tidak meningkat tetapi berat badan ibu makin bertambah.
  • Ibu yang mempunyai masalah hasil perahan lambat atau kurang 1oz digalakkan ikhtiar set ini.
Set E*

Terdiri dari Vitalea, B complex, Vitamin C, Alfalfa & Ostematrix 

  •  Ibu yang sering keletihan melampau.
  •  Ibu yang alah dengan susu lembu.
  •  Ibu yang ada masalah kekurangan kalsium.
  •  Ibu yang stress dengan kerja seharian.
Set B*

Terdiri dari Vitalea, B complex, Vitamin C & Alfalfa 

  • Ibu yang tiada masalah penyusuan. Bermakna setiap kali pam/ perah hasilnya melebihi 3oz.
  • Ibu yang mahu memperkayakan nutrisi susuibu.
  • Ibu yang sihat dan mahu kekalkan kesihatan.
Set Eu Four Pack*SET J-1 / PREGNANT TRIMESTER 1

Terdiri dari Vitalea, B complex, Vitamin C & Ostematrix.

  • Ibu yang mengandung dan mampu meneruskan penyusuan susuibu.
  • Ibu yang keletihan.
  • Ibu yang anaknya mempunyai yang alah pada herba.
  • Ibu yang sering mengalami masalah sakit belakang dan cramp.

SET J-2 (PREGNANT TRIMESTER 2&3)
VITALEA
 B COMPLEX
VITAMIN C
OMEGA GUARD
OSTEMATRIX

SET C (CONFINEMENT (PANTANG/PEMBEDAHAN )
VITALEA
B COMPLEX
VITA C
VIT E
-------------------------------------------------------------------

Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA khas untuk anda.
Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :

Zahirah Dzahir / ID NO 941273 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe


 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration