Memaparkan catatan dengan label SET KURUS. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label SET KURUS. Papar semua catatan

Jumaat, 6 Jun 2014

Supplemen Shaklee Untuk Kawal Berat Badan

Lagi post tentang supplemen Shaklee untuk kawal berat badan. Jom baca..

Apakah fungsi setiap suplemen dalam Set Mengawal Berat Badan Shaklee?

MEMBAKAR LEMAK
Berat berlebihan adalah berpunca daripada pengumpulan lemak berlebihan dalam badan. Ia perlu dibakar/ dicairkan terlebih dahulu sebelum boleh dinyahkan dari badan. Suplemen yang sesuai untuk membakar lemak adalah:
  • Lecithin
Untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids).Memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol.Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL).Membantu kawal paras triglycerides.Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat pada pembuluh-pembuluh darah.Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol.
  • Omega Guard
Mengandungi asid lemak Omega 3 yang membantu meningkatkan paras hormon Leptin iaitu hormon penting dalam pengawalan selera makan.Leptin akan menghantar signal kepada otak untuk mengehadkan rasa lapar.Leptin juga boleh meningkatkan metabolisma badan. Bila metabolisma meningkat, semakin cepatlah LEMAK JAHAT dibakar.Dalam satu kajian di Australia menunjukkan mereka yang bersenam dan mengambil asid lemak Omega 3 lebih banyak membakar lemak berbanding mereka yang hanya bersenam tanpa mengambil asid lemak Omega 3.

ada yang bertanya,nak ambik Lecithin atau Omega Guard? Semua bergantung kepada tahap kemampuan anda. So, kalau nak bakar lemak dengan cepat, pilih lah Omega Guard, tapi bajet tu lebihlah sikitlah.

MEMBUANG TOKSIK
Setelah lemak dibakar/ dicairkan, ia perlulah dikeluarkan dari badan, takkan nak simpan jer jadi pekasam, kan? Proses membuang pula haruslah buang sehabis-habisnya, tak nak ada sikit pun tertinggal. Suplemen yang sesuai ialah:
  • Herb-Lax
Membersihkan najis tersekatMeransang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh badan kitaMembantu masalah sembelitMengempiskan perut
  • Alfalfa
Membantu perkumuhan menjadi lebih lawas.Membantu membuang angin dalam badan.Termasuk dalam kategori fiber yang mengenyangkan.Mencuci usus bagi membuang toksikMembantu masalah penghadaman dan pencernaanMelegakan sembelit
Sama juga, bergantung pada kemampuan dan keperluan. Herb-Lax ni lebih fokus kepada detoksifikasi, manakala Alfalfa mempunyai banyak lagi khasiat lain seperti milk-booster, memberi kelegaan semasa haid, merawat atrhitis, elergi, ekzema dan athma, menghilangkan kelesuan dan tekanan, mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan buah pinggang, meneutralkan asid dalam badan, merawat masalah keputihan pada wanita, membesar dan menegangkan payudara, bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri, memulihkan urat selepas bersalin, meningkatkan stamina seorang suami dan melegakan sakit sendi dan belakang.

MEMBINA OTOT
Setelah lemak dibakar dan dibuang dari badan, anda mungkin mengalami keadaan dimana kulit dan otot menjadi kendur. Sebab itu anda perlukan suplemen untuk membina semula otot-otot tersebut. Suplemen yang sesuai ialah:
  • Cinch Shake
Minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan. Didatangkan dalam 3 pilihan perisa iaitu cafe latte, chocolate dan vanila.Diperkaya dengan Leucine™ iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan.Leusina dalam Cinch™ Shake membantu anda menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda.Setiap kali anda menikmati Cinch™ Shake, anda akan memperolehi 24 gram protein dan ini adalah penting. Ini kerana protein digunakan untuk membina otot yang boleh meningkatkan metabolisma anda dan membakar kalori. Makanan yang kaya dengan protein juga dapat menahan kelaparan, ini boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan ringan di antara waktu makan.
  • Energizing Soy Protein (ESP)
Dihasilkan daripada kacang soya non-GMO (tidak diubahsuai secara genetik) dan terkenal sebagaienergy-booster atau pemangkin tenaga. Tenaga yang dihasilkan dapat bertahan berjam-jam lamanya.Mengandungi 22 jenis asid amino dan termasuklah 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh badan manusia sendiri.Kandungan protein di dalam kacang soya adalah 2 x ganda dari daging, 4 x lebih dari telur dan 12 x lebih dari susu. ESP juga mengandungi lemak dan kolestrol yang rendah dan diserap dengan mudah oleh badan.Asid amino yang ada dalam ESP membantu membina otot, rambut, darah, kuku, kulit, organ, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan pelbagai lagi. Jadi, ESP adalah kunci kepada kulit dan otot yang muda, juga mengekalkan tenaga sepanjang hari.

Lebih kurang sama je kan?

Nak pilih yang mana satu? Ikut bajet anda, Kalau suka yang berperasa sedap, pilih lah Cinch Shake.
Apapun, nak mendapatkan berat badan idaman perlu ada disiplin. Suplemen hanya membantu mengawal berat badan anda, tapi anda juga perlu mengubah tabiat makan. Contohnya, jangan makan sebelum lapar. Kalau ada kesempatan, sekali sekala keluar lah bersenam. Dalam masa yang sama, anda perlu minum air masak yang cukup, sekurang-kurangnya 3L air bagi memastikan semua suplemen diserap dengan sempurna oleh badan dan memudahkan toksik dibuang keluar dari badan.


Ready Stock / Cod / Self Pick Up / Pos
Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA khas untuk anda.
Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :


Zahirah Dzahir / ID NO 941273 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration

Khamis, 15 Mei 2014

Cadangan Set Slim Shaklee

Banyak juga pilihan untuk mengambil set kurus ni..set kali ni ada 4 pilihan iaitu..

CINCH SHAKE
Setiap kali anda menikmati Cinch Shake, anda memperolehi 24g protein (hidangan 1 paha ayam), ini adalah sangat penting 
Mengapa? Ini kerana protein digunakan untuk membina otot yang boleh meningkatkan metabolisma anda dan membakar kalori. Makanan yang kaya dengan protein juga dapat menahan kelaparan, ini boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan ringan di antara waktu makan. Dan tidak ketinggalan juga terhadap kandungan leusina dan zat-zat yang diperlukan oleh badan anda.

  • Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulut, rasanya memang sangat sedap
  • Mengandungi Cinch Pro™ iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusina
  • Diperkaya dengan Leucine™ untuk membina otot/muscle tanpa lemak, membakar lemak berlebihan semasa anda mengurangkan berat badan
  • Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian, bersamaan protein 1 paha ayam, bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang
  • Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian, sersamaan kandungan serat 2 biji apple
  • Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga, sesuai untuk kencing manis juga
  • Memberikan 21 jenis vitamin dan mineral yang lengkap dan penting
  • Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan, Soya bukan GMO
3 pilihan rasa: Chocolate, Cafe Late, Vanila 
Cara Minum: 3 scoop bersama air atau 2 scoop bersama fresh milk, 2 kali sehari
p/s: Jangan makan apa-apa selepas minum Cinch Shake supaya ia boleh berfungsi 100% dalam badan


LECITIN
~ Membakar dan melarutkan lemak
~ Meningkatkan daya ingatan
~ Menyokong kesihatan kardiovaskular
~ Memelihara aras trigliserida yang sihat



 ALFALFA
~ Kaya dengan zat galian seperti vitamin dan mineral
~ Mengangkut lemak yang dibakar oleh lecitin
~ Digunakan secara tradisional untuk penghasilan susu ibu

~ Membantu masalah keputihan

HERBLAX
~ Membantu masalah sembelit
~ Penyahtoksin badan
~ Mencuci usus



Ready Stock / Cod / Self Pick Up / Pos
Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA khas untuk anda.
Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :


Zahirah Dzahir / ID NO 941273 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration

Jumaat, 25 April 2014

Cadangan Vitamin - Set Slim Lengkap




Set Shaklee Langsing Badan

Setiap wanita dan lelaki mengidamkan tubuh yang sihat, langsing dan rapi.



Dengan Set Shaklee Shape-Up, anda dapat menikmati hidup baru yang hebat dengan menghilangkan lemak berlebihan.



Kebaikan:


  • Badan yang langsing dan rapi
  • Nampak lebih anggun
  • Rasa unggul
  • Rasa lebih bertenaga
  • Meningkatkan keyakinan diri
  • Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh
Cara Makan:

  • Pagi - Skip sarapan, minum Cinch Shake 1-2 Sudu, lecithin x 2 capsules, dengan ini dapat tahan lapar dan membekalkan khasiat yang sempurna
  • Petang - Makan macam biasa, kurangkan makanan berkalori tinggi seperti nasi lemak, ayam goreng, minuman manis. Bancuh satu sachet Cinch Tea Mix dengan air biasa/air suam, lecithin x 2
  • Malam - Avoid heavy food seperti nasi dan daging yang berlebihan, pilih sayur-sayuran dan buah-buahan ATAU minum Cinch Shake sekali lagi, lecithin x 2
  • Sebelum Tidur - 3 Tablets Herb-Lax, lepas satu minggu, boleh selang satu hari.

Produk
  • Cinch Shake Mix(765 Grams)
  • Cinch Energy Tea Mix(28 Sachets)
  • Lecithin (180 Capsules)
  • Herb-Lax (120 Tablets) 
SMS/Whatsapp 013-3240344 untuk harga

Ready Stock / Cod / Self Pick Up / Pos
Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA khas untuk anda.
Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :


Zahirah Dzahir / ID NO 941273 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration

Rabu, 11 Disember 2013

Set Pelangsingan Shaklee

Set di bawah merupakan pakej lengkap untuk kesan pelangsingan yang optimum. Ia terdiri daripada:
1) Cinch Shake Mix - pengganti makanan yang lazat, berkhasiat dan boleh membuatkan anda berasa kenyang. Kaya dengan fibre untuk penghadaman yang sempurna. Sesuai digunakan sebagai pengganti sarapan pagi atau makan tengahari. Terdapat dalam perisa Chocolate, Vanilla dan Cafe Latte.
2) Energizing Soy Protein (ESP) - tambahan ESP ke dalam Cinch Shake Mix akan menambahkan rasa yang lebih lazat, lebih mengenyangkan dan membantu proses pelangsingan melalui pembinaan otot yang menaikkan kadar metabolisma dan membakar kalori dengan lebih berkesan.
3) Cinch Energy Tea Mix - memberi tenaga ketika berdiet agar tidak keletihan ketika proses pembakaran kalori berlaku.
4) Lecithin - sebagai pemecah lemak dan kolestrol dan membantu membersihkan salur darah yang berkolestrol. Baik untuk mencegah obesiti dan masalah jantung dan hati.
5) Herb-Lax - sebagai pelawas semulajadi yang bertindak lembut untuk menggalakkan pembersihan usus dan membantu proses semulajadi tubuh.
Ramai pengguna yang telah berjaya menghilangkan berbelas-belas kilogram dengan pengambilan set optimum ini. Jangan tunggu lagi! Lose weights and inches now with this optimum slimming set from Shaklee.


Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA khas untuk anda.
Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :


Zahirah Dzahir / ID NO 941273 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration

Sabtu, 30 November 2013

Set Diet Basic dengan Cinch Shake Shaklee

Lumrah dunia bila cerita bab kurus, turun berat berkilo-kilo, ramai yang teruja nak tahu apa rahsianya. Baik yang solo, berkahwin dan ibu menyusu memang mengidamkan badan kurus, ramping dan langsing. Siapa yang tak mahu kuruskan? Wanita mahu pun lelaki memang mengidamkan bentuk badan kurus sepanjang zaman. Awas! Pastikan kita mengamalkan program diet yang betul untuk mencapai kurus yang sihat.
Langsing dan Ramping Dengan Cinch Shake


Shaklee ada vitamin yang boleh membantu anda untuk mengurangkan berat badan secara ideal. Tapi apa yang penting, kita haruslah berdisiplin dalam menjaga pemakanan, minum air 3L sehari (ini sememangnya keperluan asas setiap manusia, juga membantu untuk membakar lemak ) dan untuk mendapat kesan yang cepat.

3 cara untuk menurunkan berat badan dengan Shaklee


Pertama: DetoxDetox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih, baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum.

Untuk detox vitamin yang sesuai adalah Herb-lax atau Alfalfa. Bagi mereka yang tidak mengalami masalah sembelit boleh cuba Alfalfa. Herb-lax pula sesuai untuk mereka yang mengalami masalah sembelit. Saya tidak menggalakkan Herb-lax diambil oleh ibu yang menyusu kerana bimbang akan memberi kesan cirit birit kepada anak.

Kedua: Memecahkan Lemak
Proses memecahkan lemak boleh dilakukan dengan mengambil Lecithin atau Omega Guard. Lecitin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak, dalam perkataan ringkasnya, ia menyebabkan lemak itu terapung di dalam darah, dan seterusnya mencegah lemak daripada melekat pada dinding membran. Lecithin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan.

Walau apa jua supplemen yang kita makan untuk kurus, kita wajib menjaga pemakanan seharian. Jangan makan sesuka hati. Kurangkan lemak dan minyak serta rajin bersenam dan banyakkan minum air. Sekurang-kurangnya 3L sehari.

Ketiga: Membina Otot dengan Protin
Protin sangat diperlukan untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, perkembangan otot, mengawal nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protin dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.

Kenapa perlu mengambil protin? Untuk menguraikan lemak daripada badan, otot diperlukan untuk menggantikan ruangan yang kosong itu bagi mengelakkan kulit kelihatan tidak bermaya, lembik dan kusam. Pastikan protin terkandung dalam setiap makanan jika kita sedang berdiet. Contoh makanan yg kaya protin ialah kacang soya, ikan, telur, hasil tenusu, kekacang, avokado, ayam, dan tauhu,

Untuk protin terbaik, saya cadangkan Cinch Shake Shaklee. Cinch Shake Shaklee membantu kurus dengan lebih berkesan. Ibu yang menyusukan anak tidak digalakkan ambil Cinch Shake ni, tetapi gantikan ia dengan ESP/ MealShake (ESP juga membantu mempercepatkan penghasilan susu badan)



 Cinch Shake Shaklee

Mari kita mengenali keistimewaan Cinch Shake Shaklee ini:

  • Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa santapan manis
  • Mengandungi Cinch Pro iaitu suatu campuran protin eksklusif diperkaya dengan asid amino leusina
  • Diperkaya dengan Leucine™ untuk memelihara otot
  • Terdapat 24 gram protin dalam setiap sajian
  • Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
  • Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
  • Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan
  • Soya bukan GMO


Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA  khas untuk anda.
Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :



Zahirah Dzahir / ID NO 941273 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe


 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration

Khamis, 28 November 2013

Vitamin Shaklee Bajet Boleh Membantu Untuk Kurus.

Ramai di antara anda yang mencari set bajet untuk kurus. Saya ingin menawarkan satu set bajet khas untuk mereka yang ingin mengurangkan berat badan anda. Set Bajet Kurus  ini berharga dalam lingkungan RM100 sahaja!!! Set bajet ini memberikan khasiat dan kebaikan yang sama untuk anda!!

Di bawah mempunyai 2 set bajet pada harga yang SAMA!!!




Apakah fungsi dan kelebihan setiap supplement tersebut?

Detox

 - Untuk membantu membuangkan toksin yang berlebihan di dalam badan

 - Herb-Lax bertindak sebagai pembersih dalaman perut
 - Alfalfa membantu menyingkirkan lemak berlebihan dan kolesterol

PEMBAKAR LEMAK
- Untuk membantu membakar segala lemak yang tersimpan di dalam badan
Lecithin membantu membakarkan lemak dan bertindak sebagai pembersih salur darah

Anda boleh pilih yang mana 1 yang sesuai dengan anda.Kedua-dua set tersebut pada harga dalam lingkungan RM100 sahaja!!!!!
--------------------------------------

Untuk anda semua boleh juga mengambil supplement tambahan seperti vitamin Shaklee untuk kesihatan diri secara menyeluruh.Ingin dapatkan Vitamin Shaklee boleh hubungi saya..boleh juga klik untuk info vitamin ya..

Jom Like Page  Mummy Iera Vitta Shoppe / 941273 / 013-3240344
Facebook Zahirah Dzahir

* KLIK SINI UNTUK CARA JOIN AHLI *

Isnin, 4 November 2013

Shaklee Boleh Membantu Anda Kurangkan Berat Badan

Salah 1 set shaklee yang tengah hot sekarang ilah Set Kurus Shaklee Set kurus Shaklee ni bukanlah ubat tetapi vitamin yang boleh membantu anda  dalam menurunkan berat badan. Ramai juga yg dah bg feedback yg bagus untuk lecithin, omega dan alfafa ni

Dengan gabungan lecithin dan alfafa yg mana lecithin akan menguraikan lemak2 dalam badan dan apa yg kita makan dan selannjutnya alfafa akan membuang lemak2 tersebut dalam bentuk najis atau urin. Untuk nampak penurunan kg mgkn ada yg akan ambil masa, dalam masa yang sama kita mesti kena jaga pemakanan, bersenam dan ikut cara makan vitamin dengan betul. Paling kurang pun 1 kg dalam masa 2 minggu dengan mengikuti diet plan yang disarankan.
 
Antara vitamin yang sesuai untuk set kurus ni



Herblax - adalah sebagai detox dan mencuci usus. Mana-mana saki baki bahan yang tidak diingini pada usus akan dibersihkan dan barulah penyerapan vitamin-vitamin lain dalam badan akan berkesan. Ia juga adalah pakar detox kerana berupaya menyahkan bahan-bahan bertoksik dalam badan.


Alfalfa: Digelar raja segala tumbuhan. Khasiatnya yang membantu melawaskan pembuangan kerana adanya fiber di dalamnya. Ibaratkan pembantu kepada lecitin dan omega, ia membantu membawa keluar lemak-lemak dan kolesterol dari badan. Pembantu yang baik!





OMEGA Guard Shaklee - Omega 3 berupaya meningkatkan metabolisma badan. Kandungan Omega 3 di dalam darah juga memberi kesan tindakbalas kepada tubuh supaya mengguna lelemak di badan sebagai punca tenaga. Bukan itu sahaja, minyak ikan (Omega 3) ini juga mampu mengawal nafsu makan bagi mereka yang mahu membuang lemak di badan. Kunci kejayaan bagi menurunkan berat badan adalah kebolehan seseorang mengawal selera makan. Leptin (di dalam Omega 3) inilah yang akan beri signal kepada otak dan mengehadkan rasa lapar seseorang. Dengan bahasa yang ringkas, OMEGA Guard Shaklee mampu membakar lemak dan mengawal selera makan



Lecithin - memecahkan lemak dan kolesterol dalam badan. Ini yang bestnya, bila makan je, mana-mana lemak yang tidak diingini akan dibuang oleh lecihtin ni. 


Testimoni pengguna set kurus shaklee





Produk2 Shaklee dihasilkan dan dikilangkan di US dan ada byk range tp yg mana yg dah masuk Malaysia tu dah dapat pengesahan halal dari perbadanan halal di sana dan badan tu juga diiktiraf oleh JAKIM, kenapa bukan dr jakim..sbbnya kilangnya di sana bukan di Malaysia jd hanya perlu pengesahan dr perbadanan halal di sana yg disahkan oleh JAKIM







Utk no KKM setiap jenis produk dan didaftarkan dan mempunyai no pendaftaran masing- masing di botolnya seperti ini


Vitamin sahklee ni ialah ketiadaan bijian silika di dalam botol Shaklee, berbanding vitamin lain yang mengandungi silika untuk menyerap lembapan. Kenapakah? Kerana bila vitamin2 sintetik ini bertindakbalas dengan wap air (lembapan), ia akan berubah menjadi substance yang lain.Buktinya, cuba letakkan sebiji pil vitamin yang anda beli farmasi dan sebiji vitamin Shaklee di atas meja selama beberapa hari. Kemudian perhatikan perubahan kedua2 vitamin itu.


Klik Set Kurus untuk info vitamin utk kurus 



Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA khas untuk anda.
Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :


Zahirah Dzahir / ID NO 941273 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration

Sabtu, 12 Oktober 2013

10 Cara Tambah Pengeluaran Kalori Tanpa Perlu Bersenam

Bagi anda yang memilih untuk tidak bersenam atau yang mencari cara untuk membakar lebih kalori, di bawah ini terdapat beberapa cara mudah untuk menambah pengeluaran kalori anda.


  1. Naik tangga setiap larian tangga boleh membakar sebanyak 5 kalori. Walaupun hanya 5 kalori, lebih baik daripada tiada langsung.
  2. Letakkan kenderaan anda jauh memaksa anda lebih berjalan. Pada dasarnya, berjalan di mana sahaja dan pada bila masa yang boleh.
  3. Makan dengan lebih kerap. Dengan makan lebih kerap, sememangnya amalan yang patut dilakukan, badan anda akan selalu mencerna makanan dan menjadi lebih aktif.
  4. Makan makanan pedas. Ini memanaskan badan anda, menyebabkan ia membakar kalori lebih banyak lagi.
  5. Hubungan kelamin (seks) adalah senaman yang baik dan dapat membakar banyak kalori.
  6. Sexercise? Tahukah anda bahawa 30min hubungan kelamin (seks) dapat bakar 100 kalori atau lebih?
  7. Ketawa. Boleh mengurangkan stres dan juga membakar kalori.
  8. Kopi dan suplemen metabolisme lain dapat menolong menambahkan pengeluaran kalori.
  9. Bermain dengan anak-anak anda. Bukan sahaja dapat merapatkan hubungan keluarga tetapi senaman yang bagus juga.
  10. Jalan-jalan di pusat membeli belah juga bagus. Lebih anda berjalan, lebih banyak kalori dibakar.
  11. Melakukan kerja rumah. Cuci rumah, basuh baju dan lain-lain kerja rumah adalah salah satu cara bersenam juga.
credit

Selain itu..kita juga boleh mengambil supplement tambahan untuk atasi masalah berat badan..klik vitamin kurus @ Vitamin Shaklee  untuk kesihatan diri secara menyeluruh..
Ingin dapatkan  boleh hubungi saya..boleh juga klik untuk info vitamin ya..

Jom Like Page  Mummy Iera Vitta Shoppe / 941273 / 013-3240344
Facebook Zahirah Dzahir

10 makanan Yang Membakar Lemak :


Assalamualaikum..



Berikut adalah 10 makanan yang membakar lemak :

1) Oat
Ia boleh mengurangkan rasa lapar anda kerana ia mengandungi serat yang membantu dan menstabilkan tahap kolesterol.

2) Telur
Telur adalah sumber yang kaya dengan protein dan rendah kalori. Telur membantu kita untuk membina otot dan membangunkan kolesterol baik.

3) Epal
Epal diperkaya dengan antioksidan yang tinggi dan makanan tambahan lain. Paling penting , ia mengandungi pektin yang membantu untuk mengurangkan sel-sel lemak dalam badan.

4) Cili Hijau
Mengandungi Capsaicin yang membantu untuk membangunkan sel-sel pertumbuhan badan dan membakar kalori dalam masa cepat.

5) Bawang Putih
Bawang putih mengandungi Allicin yang mempunyai ciri-ciri antibakteria yang membantu untuk mengurangkan lemak dan membuang kolesterol jahat.

6) Madu
Madu adalah salah satu yang terbaik untuk membakar lemak. Tambah madu dalam air suam dan minum setiap hari pada awal pagi.

7) Teh Hijau
Salah satu cara yang paling berkesan yang boleh membantu anda untuk mengurangkan berat badan. Ia mengandungi antioksidan yang membantu dan menstabilkan berat badan kita. Ambil 2 cawan setiap hari teh hijau ini untuk hasil yang lebih baik.

8) Rumput Gandum ( Wheat Grass )
Ia meningkatkan metabolisme dan membantu untuk mengurangkan lemak.

9) Tomato
Membantu untuk membakar lemak dalam masa cepat. Ia juga membantu untuk menjauhkan diri dari kanser. Jadi ambil tomato dalam diet secara berkala.

10) Coklat Gelap ( Dark Chocolate )
Mengandungi FLAVONOID iaitu ciri-ciri anti-radang yang membantu untuk mengurangkan tahap kolesterol dalam darah. Ia merangsang pertumbuhan serotonin dalam darah dan juga membakar lemak.

Menarik bukan senarai makanan yang boleh membakar lemak ini ? ada juga sesetengah vitamin Shaklee ni fungsinya sebagai agen pembakar lemak

Cinch Energy Tea Mix ( teh hijau )

  • Teh eksotik putih, merah dan hijau matcha dipetik dan diadun dengan berhati-hati untuk mewujudkan minuman luar biasa hebat. Ia dapat meningkatkan tenaga secara semulajadi dan rasa nyaman.
  • Meningkatkan metabolisme
  • Lagi cepat membakar kalori
  • Pilihan alternatif terbaik menggantikan minuman kopi, soda atau manisan untuk mengekalkan kecergasan tubuh.
Lecithin
  • Untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids).
  • Memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol.
  • Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL).
  • Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat pada pembuluh-pembuluh darah.
  • Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol.
Omega Guard
  • Mengandungi asid lemak Omega 3 yang membantu meningkatkan paras hormon Leptin iaitu hormon penting dalam pengawalan selera makan.
  • Leptin akan menghantar signal kepada otak untuk mengehadkan rasa lapar.
  • Leptin juga boleh meningkatkan metabolisma badan. Bila metabolisma meningkat, semakin cepatlah LEMAK JAHAT dibakar.
  • Dalam satu kajian di Australia menunjukkan mereka yang bersenam dan mengambil asid lemak Omega 3 lebih banyak membakar lemak berbanding mereka yang hanya bersenam tanpa mengambil asid lemak Omega 3.


Berminat nak dapatkan Vitamin Shaklee ni boleh hubungi saya.boleh klik juga di

Set Kurus..

Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA  khas untuk anda.
Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :
Zahirah Dzahir / ID NO 929417 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe


 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration