Memaparkan catatan dengan label SET KEHAMILAN. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label SET KEHAMILAN. Papar semua catatan

Isnin, 27 Januari 2014

Pemakanan dan Set Hamil Shaklee

Mengandung dan ada anak impian bagi setiap pasangan. Dan pastilah ibu mahu yang terbaik untuk ibu dan juga anak di dalam rahim. Set Hamil Shaklee adalah pilihan terbaik. Kerana ianya vitamin semulajadi. Bukan vitamin sintetik yang boleh memberi kesan yang negatif. Pastilah bayi yang sihat, gebu dan cantik adalah impian bagi setiap ibu. Sebab itu ibu perlu yang terbaik dari yang baik.


Set ini dilengkapi dengan:

Cantik, Sihat Dan Cergas Ketika Hamil Dgn Set Kehamilan

Jangan risau, walaupun hamil, ibu masih lagi boleh nampak cantik, sihat dan cergas. Berikut adalah tips cantik ketika hamil:

Mandi Teratur
Pastikan mandi dua kali sehari, badan akan jadi segar dan mudah tidur di waktu malam

Menjaga Gigi
Seeloknya buat rawatan gigi sebelum hamil. Kebersihan gigi dan mulut mesti mendapat perhatian yang lebih kerana selalu muntah-muntah. Jangan sampai mulut mengeluarkan bau yang kurang sedap

Sabtu, 11 Januari 2014

Nutrisi Penting Untuk Ibu Hamil Dalam Set Hamil Shaklee

Sewaktu ibu2 hamil, si ibu membawa janin yang mempunyai beratnya sendiri di dalam rahim si ibu. Nutrien yang terdapat dalam badan si ibu juga akan dikongsi bersama baby di dalam rahim, maka nutrien untuk si ibu sendiri akan berkurang. Hormon si ibu juga akan sedikit sebanyak menjadi tidak seimbang dan sudah tentu, berat badan si ibu akan bertambah dr semasa ke semasa..

Mengapa Nutrisi Penting untuk Si Ibu yang Hamil?
  • Untuk kesihatan ibu agar ibu berupaya untuk mengandung bayi sehingga ke saat dilahirkan
  • Untuk perkembangan bayi yang sihat
  • Mengurangkan komplikasi sewaktu saat melahirkan baby
  • Mempercepatkan proses pemulihan
Mengapa Nutrisi Penting untuk Si Ibu selepas baby dilahirkan?
Paras hormon dan saiz uterus si ibu akan kembali seperti biasa (seperti sewaktu tidak hamil)
  • 25 - 85% wanita akan mengalami keadaan sugul selama beberapa hari selepas melahirkan (postpartum

Mengapa Nutrisi Penting untuk Si Ibu semasa Berpantang?
  • Untuk mempercepatkan proses pemulihan dalaman dan luaran
  • Bagi pengeluaran susu yang banyak
  • Mengurangkan kebarangkalian untuk baby dijangkiti penyakit
  • Meningkatkan tahap kesihatan (mengurangkan osteoporosis, sakit bahu/punggung)
Apakah Nutrisi Penting yang Si Ibu Perlukan sewaktu Hamil?
  • Zat Besi - Vita-Lea Iron Formula
  • Asid Folik - B-Complex
  • Protein - Energizing Soy Protein (ESP)
  • Kalsium - OsteMatrix
  • Vitamin C - Sustained Release Vita-C Plus

Vita-Lea Iron Formula


  • Dirumus khas dengan 28 vitamin penting dan mineral yang diperlukan untuk kesihatan yang optimum dan bertenaga
  • Meningkatkan hemoglobin dalam badan (mengangkut oksigen dalam darah) dan mengurangkan potensi mengalami Anemia
  • Mengurangkan risiko kelahiran bayi kurang matang

B-Complex


  • Mengandungi asid folic yang meningkatkan sistem penyerapan bioaktif
  • Mengandungi kesemua 8 jenis vitamin B
  • Pengambilan asid folic di awal kehamilan dapat mengurangkan risiko bayi dilahirkan dengan kecacatan tiub neuron sehingga 70%
  • Menyokong kesihatan sistem saraf ibu, penghasilan hormon, dan sel-sel darah merah, serta menghasilkan tenaga

Energizing Soy Protein (ESP)


  • Mengandungi 9 keperluan asid amino yang lengkap
  • Bebas laktosa secara semulajadi
  • Bebas kolesterol secara semulajadi
  • Mengandungi soya yang tidak diubahsuai secara genetic (GMO)
  • Protein penting bagi penghasilan susu ibu
  • Protein diperlukan bagi pembinaan blok-blok asas dalam badan bayi dan juga si ibu

OsteMatrix


  • Penyerapan terbukti secara klinikal dan bioavailability
  • Kalsium OsteMatrix diserap sepenuhnya selepas 12 jam diambil
  • Kalsium penting untuk pembentukan tulang yang kuat dan sihat bagi si ibu dan baby yang bakal dilahirkan

Sustained Release Vita-C Plus


  • Penting untuk penghasilan kolagen yang dapat membina tulang rawan
  • Bertindak sebagai sistem imunisasi dalam badan yang dapat membantu melawan jangkitan dan penyakit
  • Mengandungi bahan semulajadi yang meningkatkan fungsi vitamin C

Omega Guard


  • Digalakkan untuk si ibu dari trimester 3
  • EPA dan DHA dalam diet wanita hamil akan memberi kesan positif terhadap perkembangan kognitif dan visual bayi
  • Dapat mengurangkan risiko alahan kepada baby

ok..saya rasa inilah serba sikit info mengenai vitamin untuk ibu hamil. Tak salah kalau ibu hamil mengambil vitamin/supplement tambahan selagi tak mendatangkan masalah untuk ibu dan baby. Jika was2 hendak mengambil vitamin/supplement tambahan ni, saya syorkan ibu2 hamil tanya doktor agar ibu2 tak perlu takut untuk makan vitamin ni.



Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA  khas untuk anda.
Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :


Zahirah Dzahir / ID NO 941273 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe


 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration

Khamis, 14 November 2013

Nutrisi/Vitamin Ibu Hamil

Ibu hamil (mengandung) memerlukan nutrisi yang seimbang dan secukupnya bagi memenuhi keperluan diri sendiri dan juga untuk janin. Nutrisi tersebut boleh didapati daripada makanan seharian kita, namun adakah anda dapat memastikan bahawa khasiat nutrisi asal makanan tersebut dapat dikekalkan melalui kaedah pemasakan anda? Sudah tentu TIDAK, kerana anda menggunakan suhu yang tinggi untuk memasak, dan ini berkemungkinan boleh membunuh nutrisi makanan itu.

Oleh itu, pengambilan supplement amatlah digalakkan. Zaman sekarang bukan macam dahulu. Zaman sekarang, kita lebih terdedah kepada kuman dan bakteria... dan inilah yang mengurangkan nutrisi makanan tersebut. Supplement

Rabu, 21 Ogos 2013

Pregnancy-Tips Atasi Morning Sickness/Masalah Sampingan di Kalangan Ibu Hamil

Bagi sesetengah ibu mengandung, morning sickness atau mabuk mengandung adalah ‘kawan baik’ yang datang tidak kira di mana2 peringkat kehamilan. Ada orang semasa trimester pertama, ada yang dalam trimester kedua, ada yang morning sickness bermula dalam trimester ketiga, dan ada juga yang berlanjutan dari awal mengandung hingga bersalin!



Apakah yang menyebabkan morning sickness?
Penyebab utama morning sickness adalah perubahan hormon semasa hamil. Progesteron menyebabkan otot menjadi lebih relaks, termasuk otot sistem pecernaan. Makanan akan berada lebih lama dalam sistem pencernaan dan boleh menyebabkan ‘angin’. Ia juga menghantar isyarat ‘muntah’ kepada otak.

Pregnancy - Panduan Makan Vitamin Untuk Ibu Hamil


Vitamin-vitamin yang diambil ketika hamil 
  • VItalea (lengkap dengan zat besi)...1-2 biji sehari
  • Vitamin C -..1 biji
  • B Complex (lengkap dengan asid folik) ..1-2 biji sehari
  • Ostematrik (kalsium, magnesium dan vitamin D) ..2-4 biji sehari
  • Omega Guard (asid lemak penting, DHA) 1 biji sehari
  • ESP (protein)..1 sudu besar 1-2 kali sehari dgn 1 gelas air suam


Panduan makan vitamin Shaklee untuk ibu hamil (Panduan Am)


Vitalea - 1 ke 2 biji sehari


Vitalea adalah multivitamin jadi ibu-ibu tidak perlu mengambil multivitamin prenatalyang lain. Dilengkapi dengan zat besi dan juga 200 mg asid folik Ibu hamil yang mengalami anaemia, pening atau mudah pitam amalkan secara konsisten untuk kesihatan yang lebih baik (inshaALLAH). Wanita hamil yang mengalami masalah Hb rendah juga digalakkan mengambil Vitalea ini.

Anaemia amat berbahaya kepada anak dan ibu ketika bersalin, oleh itu pastikan pencegahan awal dilakukan.

B Complex - 1 ke 2 biji sehari


B Complex yang lengkap dengan asid folik dan biotin (sumber b yang mahal harganya). Asid folik mustahak untuk membantu pembinaan tulang bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya 'spina bifida'. Pengambilan asid folik adalah sekurang-kurangnya 400 mg sehari (2 biji b complex ATAU 1 biji b complex + 1 biji Vitalea). 

Vitamin C - 1 biji sehari


Melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel  tisu dalam badan. Ia juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat.Vitamin C membantu menguatkan sistem pertahanan tubuh badan (immune booster). Selain daripada itu, vitamin C penting untuk kadar serapan zat besi yang optimadalam tubuh kita.

Ostematrix - 2-4 biji sehari


Wanita hamil memerlukan kalsium sekitar 1000 mg ke 1300 mg sehari. Istimewanya Ostematrix kerana ia ia bukan sahaja kalsium, malahan lengkap dengan magnesium dan vitamin D (bantu penyerapan). 1 biji Ostematrix mempunyai 250 mg  kalsium. Magnesium membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang lalu menguatkannya, manakala vitamin D pula meransang penyerapan kalsium. 

Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel, pertumbuhan gigi dan pembentukan tulang bayi. Bagi wanita hamil pula, ia penting untuk ransangan saraf dan mengelakkan kekejangan otot ketika hamil. Kalsium juga penting untukdenyutan jantung  dan tekanan darah yang stabil. Kalsium yang cukup ketika hamil amat penting kerana sekiranya bayi dalam rahim tidak mendapat bekalan kalsium yang cukup, bayi akan 'menarik' kalsium daripada ibunya, yang mana akan memberi kesan kepada ibu hamil seperti osteoporosis di kemudian hari.

Omega Guard - 1 biji sehari


Pengambilan Omega Guard Shaklee disarankan bermula pada trimester kedua dan ketiga. 

Penting untuk membantu pembentukan otak bayi daripada peringkat awal. Mengandungi DHA dan EPA yang sangat penting untuk otak dan mata bayi. Juga membantu mengawal kadar kolestrol dalam badan wanita hamil. 

ESP - 1 sudu besar sehari


Protein sangat penting untuk membina, memperbaiki dan memperbaharui sel-sel, tisu dan hormon dalam tubuh. Protein juga penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit. Protein yang baik dan berkualiti penting untuk kesihatan keseluruhan yang baik, kerana sel yang sihat menyerap lebih nutrien daripada sel yang tidak sihat. Bagi wanita hamil, pengambilan ESP membantu memberi tenagaterutamanya ketika mengalami alahan (kurang/tak lalu makan). 

Selain daripada itu, protein ESP ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ-organ bayi. 

Panduan makan yang sediakan di atas adalah umum. Anda perlulah mendapatkan jadual makan yang sesuai dengan keperluan diri sendiri

-----------------------------------
Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA   khas untuk anda.
Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :

Zahirah Dzahir / ID NO 941273 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe


 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration

(Pregnancy)Cadangan Pengambilan Vitamin Untuk Ibu Hamil



Bag ibu ibu hamil yang masih mencari vitamin apa yang sesuai di ambil semasa hamil..di sini saya menyediakan  cadangan pengambilan vitamin-vitamin tersebut :-

Set asas untuk trimester yang pertama
  • Vitalea
  • B complex
  • Vitamin C
  • Ostematrix 
  • ESP
Set asas untuk trimester 2 & 3
  • Vitalea
  • B complex
  • Vitamin C
  • Ostematrix 
  • Omega Guard 
  • ESP

Cadangan pengambilan vitamin Shaklee untuk ibu hamil

(1) B-Complex - 1 tab daily. Tak perlu ambil acid folic separately, because this B-Complex dah lengkap dgn 8 kumpulan B, termasuklah asid folik. 
 
(2) Vita-Lea with Iron - 1 tab daily. Vita-Lea adalah multivitamin. jadi preggy mommies tak perlu ambil obimin lagi. 



(3) Vit-C - 1 tab daily. Improve your antibodi, natural antihistamine and collagen source, so will reduce stretch mark effect. 


(4) OsteMatrix - 4 tab daily, will give you 1000mg calcium needed daily. Setiap satu tab ada 250mg Calcium. Ibu mengandung perlukan 1000mg-1300mg calcium sehari untuk pembentukan tulang yg kuat dan gigi utk baby. kalau preggy mommies rajin minum susu penuh kalsium segelas sehari, ambil 2 biji OsteMatrix sehari sudah memadai. 


(5) Protein (ESP) - Bancuh satu sudu ESP ke dalam secawan air dan diminum. Sekali sehari ajer. air mestilah air suam - plain water or any fave drinks (milo/ susu). ESP ini akan berikan tenaga berterusan, supaya preggy mommies tak cepat letih, selain mencantikkan kulit. kurang stretch-mark effect.


(6) Omega Guard - 1 tab daily is enough. Selebihnya, khasiat DHA ni boleh didapati dari pemakanan seharian. DHA dan EPA dari Omega nie penting untuk pembentukan otak dan mata baby. untuk preggy mommies pula, ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan.


Disyorkan pengambilan suplemen pada waktu malam untuk penyerapan nutrien yang lebih baik. Tapi, kalau n
ak ambil semua serentak memang agak sukar, kan? 

Cadangan jadual makan vitamin Shaklee untuk ibu hamil

(1) Selepas breakfast : Secawan ESP dan 1 biji Vita-Lea.


(2) Selepas lunch : B-Comp, Vit-C dan Omega Guard


(3) Selepas Dinner : 4 biji OsteMatrix.



Nota : Penyerapan kalsium bergantung kepada berapa kerap kita buang air kecil. pada waktu malam, kita kurang ke toilet, jadi tubuh lebih mudah menyerap lebih banyak kalsium. sebagai bonus, kawan2 akan dapati boleh bangun pagi keesokannya dengan lebih mudah, tiada cramp dengan badan yang lebih ringan.


* Sekadar cadangan. Jadual adalah fleksibel

  Credit Genki Momma Health Corner


Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA  khas untuk anda.
Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :

Zahirah Dzahir / ID NO 941273 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe


 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration

Selasa, 20 Ogos 2013

Pregnancy - Kencing Manis Semasa Hamil

Apakah yang dimaksudkan Diabetes Mellitus semasa kehamilan?

Diabetes Mellitus semasa kehamilan (GDM) Diabetes semasa kehamilan adalah sejenis penyakit kencing manis (DM) atau diabetes yang dihadapi oleh wanita semasa mengandung. Lebih kurang 4% wanita yang hamil dikesan mengidapi GDM. Ia biasanya dapat dikesan semasa bulan ke 6 atau ke 7 kehamilan (diantara minggu ke 28 dan minggu ke 34). Dan penyakit diabetes ini selalunya akan hilang selepas bayi dilahirkan.




Punca berlakunya GDM Perubahan hormon dalam badan (estrogen, kortisol, dan juga

Ahad, 18 Ogos 2013

Tip Mudah Memilih Set Penyusuan,Berpantang,Kehamilan

Assalamualaikum
Buat ibu ibu or bakal ibu..Masih tak tahu nak pilih set  penyusuan, set kehamilan, setyang mana satu? Ok, saya berikan sedikit tips hari ini ya..
Set 3M*

Terdiri dari Vitalea, B complex, Vitamin C, Alfalfa, Ostematrix dan ESP.

  • Ibu kepada bayi kembar
  • Ibu yang ingin melakukan induce lactation atau yang mahu menyambung semula penyusuan yang terhenti @ relaktasi.
  • Ibu yang nak kumpul stok.
  • Ibu yang mempunyai masalah berat badan anak tidak meningkat tetapi berat badan ibu makin bertambah.
  • Ibu yang mempunyai masalah hasil perahan lambat atau kurang 1oz digalakkan ikhtiar set ini.
Set E*

Terdiri dari Vitalea, B complex, Vitamin C, Alfalfa & Ostematrix 

  •  Ibu yang sering keletihan melampau.
  •  Ibu yang alah dengan susu lembu.
  •  Ibu yang ada masalah kekurangan kalsium.
  •  Ibu yang stress dengan kerja seharian.
Set B*

Terdiri dari Vitalea, B complex, Vitamin C & Alfalfa 

  • Ibu yang tiada masalah penyusuan. Bermakna setiap kali pam/ perah hasilnya melebihi 3oz.
  • Ibu yang mahu memperkayakan nutrisi susuibu.
  • Ibu yang sihat dan mahu kekalkan kesihatan.
Set Eu Four Pack*SET J-1 / PREGNANT TRIMESTER 1

Terdiri dari Vitalea, B complex, Vitamin C & Ostematrix.

  • Ibu yang mengandung dan mampu meneruskan penyusuan susuibu.
  • Ibu yang keletihan.
  • Ibu yang anaknya mempunyai yang alah pada herba.
  • Ibu yang sering mengalami masalah sakit belakang dan cramp.

SET J-2 (PREGNANT TRIMESTER 2&3)
VITALEA
 B COMPLEX
VITAMIN C
OMEGA GUARD
OSTEMATRIX

SET C (CONFINEMENT (PANTANG/PEMBEDAHAN )
VITALEA
B COMPLEX
VITA C
VIT E
-------------------------------------------------------------------

Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA khas untuk anda.
Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :

Zahirah Dzahir / ID NO 941273 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe


 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration