Memaparkan catatan dengan label RESEPI ESP. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label RESEPI ESP. Papar semua catatan

Selasa, 4 Mac 2014

Cara Minum Dan Resepi ESP Shaklee

ESP ni BUKAN UNTUK WANITA MENGANDUNG sahaja! jangan salah faham ya. ESP ni sesuai untuk semua. Yang belum kawen, dah kawen, orang2 tua, even kanak2 atas setahun pon boleh minum skali, even LELAKI pon boleh minum. 



Kenapa Ramai Yang Sukakan ESP dan Menjadi Hot Produk 
  • ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
  •  ESP menganjalkan semula payudara yang kendur dan mengembalikan kecantikkan payudara anda
  •  ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih
  •  Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan merupakan salah satu milkbooster yang hebat
  •  ESP juga membantu menghaslkan susu yang lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam
  • Bagi ibu-ibu mengandung, ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap optimum
  • Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan.
  • Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein unuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati.
  • Berkesan mengurangkan eczema dan masalah kulit


Ramai tanya macam mana cara yang sedap nak minum ESP ni?
Soalan paling famousOk dekat bawah ni adalah resepi ESP shake yang yang boleh diminum selain daripada bancuh dengan air suam :)

 Cara minum dan resepi esp

 Cara minum dan resepi ESP


Macam saya, bancuh dengan air suam je dan shake.Ok , ESP ni dalam bentuk serbuk ye. Kena bancuh dengan air suam/jus/milo/horlicks/susu untuk minum.


Antara Resepi ESP Yang Boleh Anda Cuba.

1)  1 sudu bancuhan ESP + Air Suam  jangan bancuh dengan air panas ok, bancuh dengan air suam/masak je. Kalau bancuh biasa akan dapatkan keaslian rasanya


2) 1 sudu bancuhan ESP + Fresh Milk (Susu kotak atau susu tepung)
3) 1 sudu bancuhan ESP + Milo
4) 1 sudu bancuhan ESP + Twister Oren


5) 1 sudu bancuhan ESP + Fresh Milk + kurma 

(kurma tu rendamkan dulu dan boleh potong saja kecil2 mahupun blend)


6) 1 sudu bancuhan ESP + Ribena  



7) 1 sudu bancuhan ESP + Nesvita 3 in 1 



8) 1 sudu bancuhan ESP + Susu Anmum 


9) 1 sudu bancuhan ESP + campuran buah-buahan dan blend 

(boleh pilih buah kegemaran anda)


10) 1 sudu bancuhan ESP + Horlicks 


11) 1 sudu bancuhan ESP + Nestle Bliss


12) 1 sudu bancuhan ESP + Meashake/Performance Drink/Cinch Shake



Cadangan Sukatan dan Waktu Minum ESP


Sukatan : 1 sudu besar ESP + Air Pilihan Anda ( Saya suggestkan 2x sehari .)

Kadang2 ada yang terlupa nak makan waktu pagi, nak cepat pegi keja, sekolah n sblum mulakan kerja boleh ja breakfast dengan ESP Boleh elakkan perut berbunyi dan msuk angin. ESP ni boleh mengenyangkan kita, rasa selesa selain beri kita tenaga sepanjang hari

Tips ESP
  • Jangan bancuh dengan air panas, air kafein atau air berkarbonat sebab boleh hapuskan nutrisi
  • Jangan ambil lebih dari 3 sudu sehari kerana ini akan membebankan ginjal
  • Gunakan tumbler atau shaker atau botol tupperware untuk menggoncang/SHAKE bancuhan ESP untuk lebih mudah larut. Kalau guna sudu sahaja, nanti tak semua yang larut, jadi berketul-ketul.
ingin dapatkan ESP Shaklee hubungi saya

Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA   khas untuk anda.
Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :


Zahirah Dzahir / ID NO 941273 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe


 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration