Memaparkan catatan dengan label MEALSHAKE. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label MEALSHAKE. Papar semua catatan

Selasa, 6 Mei 2014

Perbezaan antara Meal Shake, ESP dan Cinch Shake Shaklee.


Kali ini saya nak kongsikan tentang perbezaan antara Meal Shake, ESP dan Cinch Shake Shaklee. Masih ramai yang terkeliru tentang kegunaan ketiga-tiga jenis makanan tambahan ini.
Banyak saya chek melalui blog semuanya info yang sama, so di bawah ni perbezaan antara Meal Shakes, ESP dan Cinch Shake



Meal Shakes
ESP
Cinch Shake
Berat
544g
850g
765g
Sumber kandungan
Buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya, lactalbumin (sejenis susu)
Diperbuat daripada 30kg soya bukan GMO
Soya bukan GMO
Kandungan kalori
120 kalori setiap hidangan
110 kalori setiap hidangan
180 kalori setiap hidangan
Kandungan nutrisi
~mengandungi 24 jenis mineral & vitamin yang diperlukan oleh badan

~kaya dengan serat yang membantu buang lemak berlebihan dari perut dan usus

~dilengkapi dengan asid folik, biotin, kalsium dan magnesium untuk keperluan tulang & sel untuk membesar

~lengkap dengan vitamin A, C, E, Zink, selenium yang merupakan agen antioksida yang bertindak melawan jangkitan

~mengandungi 7g protein dalam sajian (1/4 cawan)
~terdiri daripada 9 jenis asid amino yang tak dapat dihasilkan oleh badan

~diperkaya dengan 5 sumber vitamin & 4 sumber mineral

~mengandungi 14g protein & 500mg kalsium dalam setiap hidangan

~genistein yang terkandung dalam kacang soya membantu mengawal pertumbuhan sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovary, menopause & tumbesaran prostat

~satu sajian ESP bersamaan dengan khasiat 2x ganda daging, 4x ganda telur
~diperkaya dengan leusin untuk memelihara otot semasa proses penurunan berat badan (hanya lemak yang dibakar bukan otot)

~mengandungi asid amino perlu

~mengandungi 24g protein bagi setiap hidangan untuk rasa kenyang yang lebih lama

~tinggi kandungan serat iaitu 6g per sajian

~memberi 35% atau lebih nilai harian bagi 21 jenis vitamin & mineral penting




 

Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA khas untuk anda.
Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :


Zahirah Dzahir / ID NO 941273 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration

Isnin, 5 Mei 2014

Meal Shakes Shaklee Sesuai Untuk Kanak Kanak


kIta semua tahu, perkembangan anak2 adalah yang paling utama sekali agar mereka membesar dgn baik. Untuk memastikan perkembangan anak2 kita mencukupi, kita perlulah menyediakan makanan atau pun minuman yang mempunyai nutrisi yang penting untuk badan.

Meal Shakes Shaklee sesuai untuk anak anak kita..

Perbezaan Shaklee

  • Menyediakan hidangan lengkap dan asid amino serta nutrisinya yang mudah diserap untuk kegunaan seharian
  • Diperbuat daripada bahan semulajadi (buah, sayuran, kacang soya, lactalbumin (sejenis susu), dll
  • Lactalbumin adalah bahan terbaik dan mengandungi protein yang sgt berkualiti dan mudah diserap ke dlm sistem tubuh
  • Sesuai sebagai sarapan pagi yang penuh berkhasiat!
 Manfaat Utama
  • Sebagai nutrisi lengkap dimana ia menyediakan 24 jenis vitamin, mineral, dan zat perlu
  • Mengandungi lesitin soya yg bekerjasama dengan vitamin larut lemak
  • Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa), dan membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun, dll.
  • Mengandungi asid folic, biotin, dan kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan utk membina tulang dan sel-sel utk proses membesar
  • Mengandungi vitamin A, C, E, zink, dan selenium yang merupakan agen anti-oksida yg bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan
  • Yang penting tidak mengandungi sebarang pewarna tiruan dan gula tiruan
Cara pengambilan/sukatan Meal Shakes Shakle ?

Kanak-kanak 7 tahun ke atas :
1 sudu besar Meal Shakes boleh campur dengan minuman lain

Kanak-Kanak (1-6 tahun):
1 sudu kecil Meal Shakes boleh campur dengan susu atau minuman lain

Cara bancuhan:Bancuh dengan air biasa / jus/ milo / campur di dalam susu formula anak. 

Elakkan membancuh dalam air panas, kerana dikhuatiri air panas boleh memusnahkan protein, Air Berkarbonat/bergas, Air berkafein.

Testimoni mealshake 





    Ahad, 4 Mei 2014

    Soal Jawab Tentang Meal Shakes Shaklee



    Salah satu makanan tambahan (supplement) yang digemari kanak-kanak dan dewasa ialah Meal Shakes. Meal Shakes Shaklee merupakan supplement yang menyediakan hidangan lengkap (multivitamin) dan asid amino yang mudah diserap untuk kegunaan seharian. Ramai yang memilih Meal Shakes kerana khasiat dan kebaikannya.

    Ia didatangkan dalam bentuk serbuk yang perlu dibancuh sebelum diminum. Ia merupakan makanan segera yang berkhasiat dan rendah glisemik Setiap bancuhan Meal Shake memberikan satu pertiga daripada US RDA dengan 19 vitamin/ galian yang diperlukan bersama dengan protein, galian dan 3gm serat. 

    Apa kandungan / ingredients dalam mealshake?
     
    Jika ianya Shaklee, pastinya diperolehi daripada sumber semulajadi. Diperbuat daripada buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya (sudah tentu Non-GMO), soy lecithin, lactalbumin dan lain-lain. 


    Lactalbumin adalah bahan yang terkandung dalam susu yang diperolehi daripada whey (dadih) . Ia mengandungi organisma protein yang berkualiti tinggi dan mudah diserap ke dalam sistem tubuh dari peringkat bayi hingga ke orang dewasa.
    Nutrisi-nutrisi yang terdapat / terkandung dalam mealshake adalah seperti berikut :


    Serat, protein, kalsium, sodium, vitamin C,E,B6,B12,A & D, Niacin, Zat Besi, Zinc, thiamine, Riboflavin, folic acid, iodin, yeast dll.

    Adakah Meal Shakes mengandungi Maltodextrin?

    Ya. Meal Shakes mengandungi Maltodextrin dan ia juga dibuat secara semulajadi dari jagung. Ia berfungsi sebagai pengikat vitamin dan nutrien dalam Meal Shakes

    Apa rasanya dan ada flavour yang best tak?

    Minuman Meal Shakes berperisa French Vanilla dan ia berwarna putih krim. Tidak mengandungi perisa dan pewarna tiruan.

    Adakah Meal Shakes mengandungi gula?
     
    Ya. Meal Shakes mengandungi gula dan ia dalam bentuk fruktosa yakni karbohidrat semulajadi dari buah-buahan & sayur-sayuran. Gula dalam Meal Shakes diekstrak dari jagung.


    Siapa / golongan mana yang sesuai mengunakan mealshake?
     
    Mealshake sesuai untuk mereka yang berusia seawal 1 tahun hingga ke dewasa.

    Oleh kerana ianya dalam bentuk serbuk yang dibancuh dengan air membuatkan ia boleh dinikmati oleh kanak-kanak. Boleh dicampur dengan susu dalam botol. Ada juga sesetengan orang jika multivitamin dalam bentuk tablet, agak sukar untuk ditelan. Begitu juga dengan kanak-kanak yang belum tumbuh gigi.

    Kanak-kanak yang sedang membesar, ibu yang mengandung / hamil, ahli sukan, vegetarian dan orang sakit juga boleh minum mealshake kerana ia banyak khasiat. Golongan yang sibuk bekerja juga di galakkan minum mealshake kerana disamping ianya berkhasiat, ia mampu membekalkan tenaga yang berpanjangan dan sangat mudah dibancuh.

    Cara pengambilan/sukatan Meal Shakes Shakle ?

    Dewasa : 2 sudu besar Meal Shakes boleh campur dengan minuman lain
    Kanak-kanak 7 tahun ke atas :
    1 sudu besar Meal Shakes boleh campur dengan minuman lain
    Kanak-Kanak (1-6 tahun):
    1 sudu kecil Meal Shakes boleh campur dengan susu atau minuman lain

    Cara bancuhan:Bancuh dengan air biasa / jus/ milo / campur di dalam susu formula anak. Elakkan membancuh dalam air panas, kerana dikhuatiri air panas boleh memusnahkan protein.

    Jangan campurkan Meal Shakes dengan,


    • Air panas
    • Air berkarbonat atau bergas
    • Minuman berkafein seperti kopi atau teh
    Siapa yang tak sesuai ambik meal shakes?

    Ikutkan meal shakes ni sesuai untuk semua tetapi jika anda alergik kepada soya, alergik kepada susu lembu dan lactose intolerance tidak digalakkan mengambil Mealshake kerana mengandungi sumber soya, sumber susu lembu dan laktosa (7g/serving). Bayi berusia di bawah 1 tahun tidak boleh mengambil Mealshake. Perlu mendapatkan khidmat nasihat doktor.

    Meal shakes sesuai untuk kanak-kanak?

    Ya, Meal Shakes ni sangat sesuai untuk kanak kanak.
    • Kurangkan Ekzema
    • Untuk Tumbesaran
    • Untuk Perkembangan Minda
    • Untuk Tingkatkan Selera Makan anak
    • Untuk Anak yang dah berhenti susu ibu
    • Untuk Anak kekal aktif
    • Sebagai perlindungan jangkitan penyakit kepada anak-anak
    • Meningkatkan berat badan anak
    • Membantu anak fokus
    • Membantu kurangkan kekerapan asthma
    • Mengatasi masalah sembelit pada anak
    • Supplement yang sesuai untuk anak yang menghadapi masalah diabetes tahap 1
    • Membantu menurunkan berat badan anak yang obesiti
    • Ambil semasa sarapan meningkatkan kecergasan seawal pagi
    • Supplement yang sangat mudah disediakan, boleh dicampurkan ke dalam bijirin atau susu
    Apakah kebaikan dan manfaat Meal Shakes?

    -Nutrisi lengkap - menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu.

    -Membekalkan nutrisi kepada sel tubuh - kaya dengan protin (tidak mengandungi laktosa), membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah dan lain-lain.

    -Membantu tumbesaran - mengandungi asid folik, biotin dan kaya dengan kalsium dan magnesium.

    -Anti oksida - mengandungi vitamin A, C, E, zink, selenium yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.

    -Mengembalikan seri wajah - mengandungi vitamin B, zat besi yang lengkap dan copper untuk membina sel-sel darah merah yang sihat sekaligus memberi kulit/wajah yang lebih cantik.

    -Detoksifikasi - kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dari perut dan usus.

    Penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan tenaga.

    Adakah Meal Shakes ni halal ?

    Ya, sudah semestinya halal dan produk Shaklee semuanya halal. Klik untuk pengesahan halal

    Berapakah harga Meal Shakes?

    RM113.75 per canister dengan berat 544gm ( BEST price )

    Bagaimana untuk mendapatkannya?

    Jika berminat untuk mendapatkan Meal Shakes boleh hubungi saya disini (ready stock/pick up/cod/pos) 


    Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA khas untuk anda.
    Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :


    Zahirah Dzahir / ID NO 941273 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
    ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe

     * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
    * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration

    Khasiat Meal Shakes Shaklee



    Perbezaan Shaklee
    • Menyediakan hidangan lengkap dan asid amino serta nutrisinya yang mudah diserap untuk kegunaan seharian
    • Diperbuat daripada bahan semulajadi (buah, sayuran, kacang soya, lactalbumin (sejenis susu), dll
    • Lactalbumin adalah bahan terbaik dan mengandungi protein yang sgt berkualiti dan mudah diserap ke dlm sistem tubuh
    • Sesuai sebagai sarapan pagi yang penuh berkhasiat!
     Manfaat Utama
    • Sebagai nutrisi lengkap dimana ia menyediakan 24 jenis vitamin, mineral, dan zat perlu
    • Mengandungi lesitin soya yg bekerjasama dengan vitamin larut lemak
    • Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa), dan membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun, dll.
    • Mengandungi asid folic, biotin, dan kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan utk membina tulang dan sel-sel utk proses membesar
    • Mengandungi vitamin A, C, E, zink, dan selenium yang merupakan agen anti-oksida yg bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan
    • Tidak mengandungi sebarang pewarna tiruan dan gula tiruan
    Siapa yang boleh minum Meal Shakes?
    ✔ Pelajar
    ✔ Kanak-kanak
    ✔ Ibu Mengandung
    ✔ Mereka yang gemar bersukan
    ✔ Mereka yang sering demam / selsema
    ✔ Mereka yang sibuk bekerja
    ✔ Mereka yang suka mengambil makanan segera
    - See more at: http://supplement4all.blogspot.com/search/label/Meal%20Shakes#sthash.tn925Fs7.dpuf
    Siapa yang boleh minum Meal Shakes?

    •  Pelajar
    •  Kanak-kanak
    •  Ibu Mengandung
    •  Mereka yang gemar bersukan
    •  Mereka yang sering demam / selsema
    •  Mereka yang sibuk bekerja
    •  Mereka yang suka mengambil makanan segera
    Cepat hubungi saya segera untuk dapatkan Meal Shakes ni.

    Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA khas untuk anda.
    Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :


    Zahirah Dzahir / ID NO 941273 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
    ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe

     * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
    * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration