Memaparkan catatan dengan label GLA COMPLEX. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label GLA COMPLEX. Papar semua catatan

Jumaat, 10 Oktober 2014

Wanita dan GLA Shaklee



GLA (gamma-linolenic acid) yang terdapat dalam GLA Complex adalah diekstrak daripada borage yang mengandungi 2 kali ganda GLA berbanding EPO. Dan bio-availability nya adalah 3 kali lebih tinggi dan 3 kali lebih berkesan dari EPO. Setiap kapsul mengandungi 300 mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6. GLA Complex juga digabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanannya.

Kadang kadang hormon wanita ni ok ada kalanya tak ok. Jadi GLA Complex merupakan supplement yang ada banyak kebaikan dan kelebihan terutama untuk kaum wanita tapi tidak bermakna lelaki tak boleh ambil GLA ni..Bolehhh

GLA Complex merupakan salah satu supplement yang kerap diambil oleh kaum wanita terutamanya. Ada juga yang ambil GLA tapi tak ramai.

Banyak wanita ambil GLA untuk membantu baiki hormon, dan juga untuk meningkatkan tahap kesuburan. Satu lagi kebaikan yang wanita akan dapat ialah kulit muka menjadi cantik.



 

 Nak tahu lebih lanjut..baca  tentang GLA Shaklee


Ready Stock / Cod / Self Pick Up / Pos
Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA khas untuk anda.
Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :


Zahirah Dzahir / ID NO 941273 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration

Jumaat, 10 Januari 2014

Perbezaan English Primrose Oil (EPO) dan Borage Oil (GLA Complex Shaklee)

EPO adalah sangat sinonim dengan wanita yang sentiasa  mahu mengekalkan kecantikan dan kesihatan yang baik. Tetapi tahukah anda, di Shaklee juga terdapat satu produk yang mampu menandingi kehebatan EPO?


Perbezaan Shaklee 
Kebanyakkan GLA (gamma-linolenic acid) tersedia di pasaran dihasilkan daripada Evening Primrose Oil (EPO), manakala GLA Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO!  

English Primrose Oil vs. Borage Oil (GLA Complex Shaklee)

Ramai yang bertanya tentang produk EPO Shaklee, mendorong saya untuk berkongsi tentangnya. EPO atau English Primrose Oil, dibuat dari sejenis bunga bernama English Primrose, sekian lama digunakan untuk menyelesaikan masalah wanita dan sakit sendi. Hinggakan nama EPO disalah-sangka sebagai nutrien macam DHA, EPA, etc. EPO sebenarnya minyak dari bunga english primrose.


Dalam minyak english primrose ni mengandungi GLA (gamma-linolenic acid) dan minyak inilah yang berguna untuk selesaikan beberapa masalah tersebut. GLA ini juga terkandung dalam bunga borage yang digunakan sebagai bahan utama dalam GLA Complex Shaklee. 

  

Perbezaan English Primrose Oil dengan Borage Oil?

Jadi, apakah perbezaan antara EPO dengan borage oil? Borage oil mengandungi GLA yang lebih tinggi dari EPO iaitu sebanyak 25% berbanding 10% GLA dalam EPO.

Kelikatan GLA yang lebih tinggi terbukti lebih baik untuk membantu dalam beberapa masalah kesihatan seperti PMS, arthritis, malah ekzema.

Bukan itu saja, GLA Complex Shaklee mengandungi Vitamin E dan minyak biji bunga matahari yang kaya dengan asid lemak Omega-6. Daun borage juga dikatakan galactogogue yang bagus (dalam GLA Complex Shaklee bukan daun, tapi biji bunga borage).

Borage oil juga digunakan pada akhir kehamilan untuk mematangkan serviks.

* Borage juga adalah 3 kali lebih dari segi bioavailabiliti dan 3 kali lebih berkesan daripada EPO. Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organik di kawasan Saskatchewan, Canada.

Ready Stock / Cod / Self Pick Up / Pos
Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA khas untuk anda.
Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :


Zahirah Dzahir / ID NO 941273 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe


 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration

GLA Shaklee Boleh Membantu Wanita Yang Mengalami Menopause

Menopause bermaksud berakhirnya kitaran haid untuk seseorang wanita. Selalunya terjadi di kalangan wanita yang berusia lewat 40-an atau awal 50-an, dan ia menandakan bahawa berakhirlah fasa kesuburan dalam hidup wanita tersebut.

Walau bagaimanapun, menopause bukan bermakna haid itu tiada, tetapi lebih tepat didefinisikan sebagai tamatnya fungsi utama ovari yang membebaskan hormon yang membentuk dinding uterus dan seterusnya penyingkiran lapisan rahim (a.k.a haid).

Menopause juga boleh terjadi sebelum mencapai usia 40-an. Ia dikenali sebagai menopause awal. Wanita yang menopause awal mungkin disebabkan oleh tabiat merokok, BMI yang tinggi, faktor keturunan, penyakit, rawatan kemoterapi, radiasi dan pembedahan mengeluarkan ovari.

Jadi apakah tanda-tanda anda bakal menopause?

  •  haid tidak teratur
  •  vagina kering
  •  rasa panas
  •  berpeluh waktu malam
  •  masalah sukar tidur
  •  perubahan mood
  •  pertambahan berat badan
  •  kulit kering
  •  rambut menipis
Bagaimana GLA Complex boleh bantu wanita hadapi menopause?

GLA Complex Shaklee adalah vitamin terbaik yang boleh diambil oleh wanita yang menghampiri menopause ataupun yang telah menopause. Bagaimana GLA Complex Shaklee membantu wanita-wanita ini?

1- Antara fungsi utama GLA Complex ialah mengawal selia hormon estrogen dan testosteron. Semasa menopos, hormon estrogen turun secara mendadak. Pengambilan GLA complex membantu dalam penghasilan semula hormon estrogen. Selain itu hormon estrogen yang meningkat akan membantu pemulihan mood swing yang biasa berlaku dikalangan wanita menopos.

2- Bagi wanita yang mengalami menopos awal (pre-menopos) adalah sangat digalakkan mengambil GLA. Ini keranaGLA membantu melambatkan menopos dengan cara memperbaiki keadaan semasa seperti rasa panas (hot flushes), insomnia, ketidakhadaman dan depresi.

3- Pengambilan jangka panjang juga mampu melambatkan penuaan, mengetatkan kembali uterus, memberi tone kepada uterus dan kulit menjadi lebih lembap dan muda.

4- Wanita menopos yang kerap mengalami kepanasan dan timbul bintik ruam, ia boleh dikurangkan dengan GLA. GLA membantu memperbaiki inflamasi kulit seperti kulit kering, eczema, kegatalan, dan mengurangkan rasa sakit seperti bengkak sendi.

Jom baca testimoni GLA untuk Menopause

testi gla, gla shaklee, menopause, gla menopause,

Jumaat, 6 Disember 2013

Vitamin Untuk Penjagaan Dalaman Wanita

Set ini terdiri daripada Vitamin E dan Alfalfa.


Vita-E Complex
  • Untuk awet muda - melambatkan proses penuaan
  • Membantu mengurangkan kesan parut / jeragat di kulit
  • Bertindak sebagai anti-oksida
  • Membantu dlm perhubungan suami isteri
  • Membantu wanita yg melalui menopous.
Alfalfa Complex
  • Untuk kesihatan dalaman wanita
  • membantu melancarkan kitaran haid
  • Membantu membuang toksik dlm badan
  • Mudah buang air besar 
  • bantu utk pengurusan berat badan

Shaklee Full Pack (4-6 month)

120 tabs of Vitamin E
330 tabs of Alfalfa


Cadangan Pengambilan:
Pagi           – 2 tabs of Alfalfa
Tngh/hari   – 1 tab of Alfalfa
Malam        - 1 tab of Vitamin E


Jika bajet anda berlebihan, baiklah kiranya anda menambahkan GLA Complex dalam Set Feminin ni. Bukannya apa, ia adalah untuk kesihatan dalaman anda lebih baik pada tahap optimum.

GLA Complex : Mengawal hormon estrogen dan testrogen. Membaiki simptom PMS dan period yang tidak teratur. Selain itu, ia mengawal kesakitan semasa haid. Ia juga membantu dalam mengawal mood swing, water retention dan sakit payudara.

Rabu, 27 November 2013

Gla Complex dan Vitamin Yang Tidak Sesuai Diambil Oleh Ibu Hamil

Banyak persoalan yang ditanya tentang GLA semua berkenaan dengan kesuburan dan nak perbetulkan kitaran period..tetapi tidak ramai yang mengetahui bahawa GLA berfungsi lebih dari sekadar untuk kesuburan sahaja dan banyak juga kelebihan makan GLA complex .GLA ni sesuai untuk lelaki dan perempuan.
Ok.. Ini adalah manfaat utama dalam pengambilan GLA Complex Shaklee:
Herba tradisi yang dipercayai
- Borage (Borage oil mengandungi GLA yang lebih tinggi dari EPO iaitu sebanyak 25% berbanding 10% GLA dalam EPO) adalah herba kegemaran orang Barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.

Mengawal hormon estrogen dan testosteron
- GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, retensi air dan sakit payudara

Melambatkan menopous
- Memperbaiki keadaan menopous seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi uterus untuk kulit lebih muda

Memperbaiki prostatomegaly
- GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing

Menentang kanser
- GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser

Memperbaiki inflamasi kulit
- GLA mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, kurap. Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma, artitis.


Menghalang Komplikasi Diabetes
- Merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula yang tinggi.

P
elangsingan dan Menghalang Tambah Berat Badan
- Merendahkan kolesterol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik, menghalang penambhana berat badan. Ambil semasa perut kosong untuk mengelak keasidan hiper.


Menghalang Tekanan Darah Tinggi 
- Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti arteriosklerosis dan myocardial infarction.

Memperbaiki Tekstur Rambut
- Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.

Hiperaktif dan Austisma (ADD/ADHD)
- Dibuktikan secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak beraustima, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif.
Nampak tak betapa banyak manfaat pengambilan GLA complex nih? Ada yang ingat perempuan jer boleh makan, lelaki pun bolehh..selalunya jika kaum lelaki yang ada budget lebih boleh ambil Vita E sebab Vita E mampu memulihkan kemampuan sistem reproduktif. Lelaki yang mengambil 600IU - 800IU Vita E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka. Kandungan Vita E ada juga dalam GLA tapi kalau ambil Vita E lagi bagus

Akan tetapi, wanita hamil tak boleh ambil GLA Complex ni.di sini saya sertakan list vitamins yang  tak boleh /sesuai diambil wanita hamil:

  • GLA complex
  • Vitamin E
  • Alfalfa
  • Vivix
  • Cinch
  • Carotomax
Vitamins yang anti-oxidant tak digalakkan diambil oleh pregnant ladies di awal kandungan sebab dikhuatiri boleh menyebabkan keguguran (miscarriage). Sebabnya masa awal-awal tu kan imunisasi ibu mengandung nih rendah, bagi laluan untuk baby membesar dalam rahim si ibu. Pengambilan vitamin yang meningkatkan anti-oxidant boleh beri risiko keguguran pada baby tadi. So kalau dah confirm positive anda pregnant, sila stop vitamins yang tak berkaitan.

Apa yang penting buat wanita yang hamil..jika nak makan vitamin apa skalipun lebih baik minta nasihat dari doktor dulu ya..
 
Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA khas untuk anda.
Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :


Zahirah Dzahir / ID NO 941273 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration

Rabu, 28 Ogos 2013

Boleh Hamil Walaupun Ada PCOS

Apa itu PCOS (Polycystic Ovary Syndrome)?

Dalam ovari normal, folikel akan matang dan membebaskan telur (ovum) melalui tiub fallopio dan seterusnya bergerak ke rahim apabila disenyawakan. 

Ovari yang mempunyai masalah PCOS mempunyai banyak folikel telur yang tidak membesar dan tidak matang. Folikel ini tidak terovulasi (melepaskan telur), maka telur tidak boleh disenyawakan.

Apabila ovulasi tidak berlaku, maka hormon progesterone juga tidak akan dilepaskan. Tanpa hormon progesteron, kitaran haid wanita penghidap PCOS menjadi tidak menentu malah ada yang langsung tidak haid.



ni ialah contoh folikel yang mengeluarkan telur matang dalam ovari




Ini adalah gambarajah perbezaan antara polycyctic ovari dan ovari normal. Ovari normal, mempunyai telur matang yang bersedia untuk keluar dan disenyawakan. 

Apakah simptom PCOS?
  • Overweight
  • Kitaran haid yang tidak menentu. (terlalu sedikit atau langsung tiada)
  • Mudah tumbuh jerawat
  • Bulu roma banyak di tubuh, muka, payudara dan kaki
  • Mood swing (tidak menentu)
  • Masalah kesuburan yang menyebabkan keguguran berulang
  • Menghidap diabetes (kandungan gula dalam darah tidak seimbang)

Bagaimana nak memastikan saya penghidap PCOS atau tidak?

PCOS yang sebetulnya boleh di pastikan dengan ujian darah. Dalam ujian ini, pihak makmal akan mengukur tahap hormon FSH dan LH pada hari ke-2 haid. ( Hormon FSH selalunya lebih tinggi dari LH). Jika LH melbehi tahap FSH sebanyak 2 kali ganda, maka dia akan di sahkan doctor mengalami PCOS. Di harap sesiapa yang rasa ada mengalami perkara seperti di atas dan ingin mengetahui nya boleh menjalani ujian darah untuk mengetahui kebenarannya.

Apa yang penting jika saya disahkan sebagai penghidap PCOS?

Diet tidak berkanji telah di cadangkan boleh menurunkan berat badan dan di harap boleh meningkatkan kesuburan bagi mereka yang mengalami PCOS. Hendak lah pesakit membaca lebih banyak maklumat mengenai diet dan senaman untuk pesakit PCOS. Ini adalah kerana, diet untuk pesakit PCOS amatlah penting. 

Pesakit PCOS tidak boleh makan karbohidrat ringkas seperti gula, minuman bergula, kuih muih, mi, kuey teow, lemang, nasi himpit dan lain-lain. Apatah lagi makanan ringan, coklat, aiskrim, kek dan sebagainya. Kadang-kala, nasihat sebegini menyebabkan pesakit terkejut, sedih dan ada juga marah kerana makanan kesukaan tidak lagi ada dalam 'menu'.

Apa supplement Shaklee yang boleh atasi masalah PCOS?

Bertenanglah. Setiap penyakit ada penawarnya. Shaklee mempunyai GLA Complex, Alfalfa Complex dan Omega Guard untuk penghidap PCOS hamil. 


GLA Complex - GLA (gamma-linolenic acid) juga terdapat dalam EPO (Evening Primrose Oil) yang banyak terdapat di pasaran. Perbezaannya, GLA Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih 2 kali ganda GLA dalam EPO dan ia 3 kali lebih berkesan dari EPO. Ia berfungsi untuk menstabilkan hormon wanita, menormalkan period dan juga mencantikkan kulit.


Alfalfa Complex - ‘raja segala tumbuhan’ yang sangat kaya dengan pelbagai nutrisi. Ia membantu menghilangkan keputihan pada wanita yang menyebabkan sukar hamil, mengurangkan ‘period pain’, bertindak seperti kacip fatimah untuk wanita. Ia juga membantu melegakan keletihan, mengatasi sembelit, eczema, resdung dan lain-lain

Berminat nak dapatkan GLA dan Alfafa boleh hubungi saya.

Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA khas untuk anda.
Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :


Zahirah Dzahir / ID NO 941273 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration

Ovarian Cyst, Kesan dan Pencegahan Cyst dengan GLA Complex Shaklee

Apa itu Ovarian Cyst

Ovarian Cysts adalah nama yang diberikan kepada cyst atau kantung yang berisi lendir/air yang berada di dalam kilang telur ovari. Lendir atau cecair ini boleh jadi seperti air, pekat likat dan ada diantaranya yang mengandungi tisu-tisu seperti rambut dan gigi.

Ovarian Cyst adalah kejadian yang kerap berlaku dikalangan wanita muda dan kebanyakkannya wanita tidak menyedari yang mereka mengalaminya kerana ia jarang memberikan simtom atau gejala. Ia hanya akan disedari apabila sesorang wanita itu membuat ultrasound ketika menghadapi masaalah kesuburan. Kehadiran ovarian cyst mungkin menunjukkan sistem peranakkan yang bermasalah dan berkaitan dengan masalah ketidak-suburan anda.

Cyst sebenarnya berkait-rapat dengan proses reproduksi wanita. Ovarian Cyst yang normal adalah cyst-cyst yang mengandungi telur daan apabila ia matang, ia akan pecah untuk melepaskan telur untuk persenyawaan. Cyst jenis ini dinamakan sebagai FollicularCyst. Kadang-kadang, cyst-cyst lain juga boleh tumbuh di dalam ovari dan cyst inilah yang selalu memberi masalah kerana jika ia tidak pecah, saiznya akan bertambah besar serta membahayakan.


Perbezaan antara normal ovari dan ovari yang mempunyai cyst

Siapakah yang Berisiko Untuk Mendapat Cyst 



Ovarian cysts sebenarnya agak kerap terjadi . kebanyakkan wanita mungkin sekurang-kurangnya akan mendapat satu cyst sepanjang hidupnya. Kebanyakkanya adalah cyst biasa dan tidak complicated.

Walaubagaimanapun, sekiranya cyst ini terjadi pada wanita berusia 50-70 tahun, ia lebih cenderung kepada kanser dan lebih merbahaya.
Apakah Simptom atau Gejala Ovarian Cysts

Ia pada umumnya tidak memberikan sebarang gejala. Tetapi sekiranya ia terlalu besar anda mungkin perasan perut sedikit buncit dan terdapat ketul pada bahagian bawah perut. Lain-lain gejala yang jarang-jarang ialah:

  • Muntah dan Loya 
  • Sakit Perut 
  • Sakit semasa hubungan seks 
  • Sukar atau kerap kencing 
  • Rasa perut penuh dan tidak selesa 
  • Rasa berat pada ari-ari
Adakaha Cyst Penyebab Masaalah Ketidak-Suburan

Cyst mempunyai pelbagai jenis dan kebanyakkanya tidak menjadi penyebab dan tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk hamil. Kebanyakan cyst tidak menganggu proses ovulasi atau persenyawaan. Tetapi sekirangan anda mengalami Endometriosis atau Polycystic Ovaries (PCOS), ia mungkin berkait rapat dengan masaalah kesuburan.

Bagaimana untuk Merawat Cyst

Rawatan masaalah cyst bergantung kepada jenis cyst yang dialami oleh pesakit. Bagi folikular cyst atau corpus luteal cyst, rawatan yang biasa ialah dengan ‘tunggu dan lihat’. Selalunya doktor akan memantau samada ia semakin membesar atau sudah bertukar bentuk.

Bagi mereka yang mengalami masalah yang serius, pembedahan adalah sesuatu yang terbaik. Rawatan hormon juga boleh menolong untuk mengawal cyst ini pada sesetengah wanita.

Selain itu, anda boleh mencuba mengambil supplemen semulajadi GLA Complex Shaklee yang efektif membantu mengawal masalah ketidakseimbangan hormon. GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin – bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses badan yang normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel.




Testimoni Cyst Mengecut dengan GLA Complex








Alhamdulillah, semuanya dengan izin Allah. Kita sebagai manusia, haruslah berusaha dan selebihnya berdoa kepada Allah.



Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA khas untuk anda.
Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :

Zahirah Dzahir / ID NO 941273 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe


 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration

Selasa, 20 Ogos 2013

GLA COMPLEX SHAKLEE

GLA COMPLEX daripada Shaklee dihasilkan daripada Borage Seed (17 - 25% khasiat sumber asli GLA). Borage mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA berbanding dengan EPO. Ianya juga adalah 3 kali lebih tinggi dari segi bioavailability dan 3 kali lebih berkesan dari EPO. 

GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. 


Siapakah yang memerlukan GLA Complex?
  •  Mereka yang mengalami PMS
  •  Mereka yang mempunyai kitaran haid yang tidak tetap
  •  Mereka yang mempunyai masalah cyst
  •  Mereka yang ingin mendapatkan zuriat
  •  Mereka yang ingin cantik
Bagaimana GLA bertindak (Khasiat + Kelebihan)?
  •  Merupakan herba tradisi yang dipercayai turun temurun, terutama di kalangan orang barat
  • Memperbaiki prostatomagaly, baiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.
  • Mengawal selia estrogen dan testosteron Membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki symptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air, sakit payudara
  •  Memperbaiki keadaan menopause seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi
  •  Pengambilan jangka panjang membantu melambatkan penuaan untuk kelihatan lebih muda
  •  Memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing
  •  Merupakan anti-oksidan yang membantu meningkatkan sistem imun tubuh
  •  Membantu menghalang pertumbuhan kanser dan sel tumor
  •  Mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, tinea, kurap
  •  Meringankan sakit dan bengkak akibat rheumatisma, athritis
  •  Menghalang kompilasi diabetes .Merendahkan paras gula dalam darah
  •  Menghalang penambahan berat badan dengan berkesan
  •  Menghalang tekanan darah tinggi. Merendahkan paras kolesterol LDL
  •  Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah
  •  Memperbaiki tekstur rambut, rambut kering dan keadaan rambut gugur
  • Hyperaktif dan Autisma(ADD/Ad HD) Memperbaiki keadaan kanak-kanak autisma, sukar memberi tumpuan dan hiperaktif

GLA Bukan Sahaja Untuk Wanita
Ramai yang salah anggap bahawa GLA hanyalah untuk wanita. Sebenarnya supplemen GLA asid linoleik yang sama penting seperti asid amino tak boleh dihasilkan oleh tubuh manusia, ianya hanya diperolehi melalui makanan. Sesuai untuk semua peringkat dewasa, warga emas, lelaki dan perempuan.

# Setiap kapsul GLA mengandungi lebih 300mg GLA dengan campuran minyak biji bunga matahari dan juga vitamin E.
 
# GLA lebih berkhasiat berbanding minyak EPO yang ada di pasaran.
 
# TAHUKAH ANDA : Gamma Linolenik Acid (GLA) ini tidak boleh dihasilkan oleh tubuh dan hanya boleh didapati melalui pemakanan.
 
# GLA sangat penting kepada remaja, lelaki dan wanita serta mereka yang telah mengalami menopaus & andropaus.

Cadangan Pemakanan :
Kesihatan berpanjangan - 1-2 biji sehari 
Untuk masalah berkaitan - 2-4 biji sehari


Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA khas untuk anda.
Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :


Zahirah Dzahir / ID NO 941273 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration