Memaparkan catatan dengan label COLLAGEN POWDER. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label COLLAGEN POWDER. Papar semua catatan

Khamis, 23 Oktober 2014

Bagaimana Cara Nak Minum Collagen Powder Shaklee

 Assalamualaikum

Kaih..cepat..sapa yang nak oder ka berminat nak cuba minum Collagen Powder Shaklee..banyak khasiat kebaikkan collagen ni


SCP ni dalam bentuk serbuk, dan dipacking dalam sachet. Sekotak SCP mempunyai 15 sachet Collagen Powder dan sekotak boleh tahan sehingga 15 hari sekiranya diambil setiap hari. Kalau nak berjimat, boleh ambil dua hari sekali, tetapi kesannya lambat sedikitlah berbanding ambil setiap hari. 

SCP - serbuk, dipaketkan dalam sachet, 1 sachet setiap hari

Kalau nak tahu, sumber SCP adalah daripada sisik ikan merah.

Shaklee Collagen Powder ialah suplemen kolagen tercanggih yang mengandungi 4,000mg ekstrak Kolagen RSS (Red Snapper Scale) proprietari yang tulen dan berkualiti tinggi daripada sisik ikan merah. 

Kolagen Shaklee mempunyai molekul yang amat ringan, lebih kurang 1,000 Dalton, menyebabkannya mudah diserap oleh tubuh bagi merangsang sintesis kolagen pada lapisan dermis.

Bagi meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyerlahkan kecantikan dalaman anda, produk kolagen kami dirumus dengan tujuh bahan utama termasuk ekstrak biji Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerang-kerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B. Klik gambar di bawah untuk mengetahui kebaikan setiap bahan utama SCP:

click picture to enlarge
Apa rasa Collagen Powder Shaklee?

Disebabkan ianya diformulasikan daripada sisik ikan dan kolagen ikan, makanya rasa Collagen Powder ini sedikit hanyir

Tetapi jangan risau!

Rasa sedikit hanyir tersebut boleh dihilangkan dengan mudah dengan cara membancuh Collagen Powder tadi dengan minuman kita. Rasa akan hilang sehingga 99% sebab sikit sangat je rasa hanyir tu.

Cara makan Collagen Powder Shaklee:
Cadangan bagi cara makan SCP ni adalah seperti berikut, sama ada puan-puan boleh:

1) Bancuh dengan air kosong sahaja; atau...

2) Bancuh satu sachet Collagen Powder dalam segelas jus oren, jus Sunquick atau Twister atau apa-apa jus minuman. Boleh diminum sejuk-sejuk. Minum secepat mungkin..atau

3) Bancuh dengan apa-apa minuman suam atau sejuk seperti malt coklat atau horlicks ke.. atau...

4) Bancuh dengan Performance Drink Shaklee juga sedap, sangat menyegarkan!.. atau...

5) Bancuhkan Collagen Powder dengan segelas susu segar perisa strawberry atau vanilla bersama dengan ESP sekali. Haaaa... cara bancuhan ini memang tidak terasa langsung hanyirnya tu, dan kesannya memang super mabeles kerana ada ESP sekali.

Pantang larang:

Ada pantang larang juga cara minum SCP ni, jangan sesekali bancuh Collagen Powder ini dengan AIR PANAS ataupun minuman BERKAFEIN seperti Kopi, Teh atau minum berkarbonat

Berminat nak dapatkan collagen powder shaklee  boleh hubungi saya.

Ready Stock / Cod / Self Pick Up / Pos
Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA khas untuk anda.
Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :


Zahirah Dzahir / ID NO 941273 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration

Selasa, 11 Februari 2014

SHAKLEE COLLAGEN POWDER

Apakah Collagen Shaklee atau lebih dikenali sebagai Shaklee Collagen Powder (SCP), fungsinya, cara minum atau cara pengambilan serta testimonial daripada pelanggan yang sangat berpuas hati setelah mengambilnya.



Collagen Shaklee adalah supplemen kolagen yang unggul, mengandungi 4,000mg Kolagen RSS (Sisik Ikan Merah), sangat rendah dalam berat molekular - sekitar 1,000 Dalton dan tujuh ramuan utama termasuk:

collagen-powder


Tujuh ramuan utama Collagen Shaklee


Sisik Ikan Merah - sumber kolagen premium dengan kurangnya pencemaran dan kadar penyerapan yang tinggi berbanding dengan kolagen haiwan.

Biji Camellia japonica - terdiri daripada asid oleik, satu omelien dan pelembap kulit yang hebat, dan isoflavon, antioksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas.

Pfaffia - dikenali sebagai ginseng Brazil, apabila digabungkan dengan Camellia japonica akan membantu formasi kolagen dan asid hyaluronic (berperanan menghidrat tisu tubuh untuk menjadikan kulit lembut, lembap dan licin.

Elastin - memelihara kulit menjadi fleksibel tetapi tegang, memberikan reaksi melantun apabila kulit ditarik. Mengekalkan kulit menjadi tegang, anjal dan elastik.

Vitamin B - metabolisma karbohidrat, protin dan lemak untuk membebaskan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan kolagen di dalam sel.

Vitamin C - menggalakan penghasilan kolagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit.

Kekerang - Glucosamine ekstrak kekerangan penting dalam sintesis cecair synovial yang membekalkan pelincir kepada sendi-sendi dan menghidrat mata untuk melegakan ketidakselesaan mata.

Lactobacillus acidophilus - membantu mengimbangi mikroflora usus dan membantu membina semula sistem usus yang sihat yang mampu meningkatkan penyerapan kolagen.

Oh ya, kajian secara klinikal telah membuktikan dengan pengambilan kolagen ini selama 8 minggu secara berterusan, kulit wajah manusia semakin cantik, putih, gebu, kacak, bergaya sebanyak 71%.


Bagaimana pula cara pengambilan Collagen Shaklee?

Untuk pengetahuan anda, rasa kolagen ini sedikit hanyir dan berbau ikan. Jadi, Digalakkan minum dengan air yang berperisa. Ia juga boleh diambil terus dengan cara makan serbuk kolagen tersebut. T

Ok, jom kita tengok testimonial pelanggan yang sangat berpuas hati setelah mengaplikasikan kolagen dalam kehidupan mereka.



Satu kotak Collagen Shaklee mempunyai 15 sachet untuk kegunaan selama 2 minggu. Ramuan yang sangat bagus akan memberikan kesan yang juga sangat bagus. Penggunaan secara berterusan dalam seminggu sudah mampu menunjukkan hasilnya (seperti gambar rajah di atas). 


Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA   khas untuk anda.
Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :


Zahirah Dzahir / ID NO 941273 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe


 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration


Rabu, 18 Disember 2013

Kesan Kehilangan Kolagen-Atasi dengan Collagen Powder Shaklee



Mesti ramai yang tak mahu kulit berkedut sebelum tiba waktunyakan..jika kulit kita berkedut lebih awal itu mungkin petanda badan kita mula kehilangan kolagen..

Tanda-tanda kekurangan kolagen :
  • Kulit - Kekeringan, kedutan, mengelupas, mudah lebam, luka lambat sembuh , tompok pigmentasi coklat, urat timbul,garisan ketawa,Garis halus pada leher, liang roma besar, jeragat
  • Kuku - kerapuhan, bintik putih, senang pecah
  • Mata - Kekeringan, lingkaran gelap di bawah mata, kecil ketulan kuning lemak pada bahagian putih mata, penglihatan malam merosot, saluran darah merah sekitar sudut mata.
  • Gusi - Gusi tidak sihat,Pendarahan, akar gigi kemelesetan meninggalkan terdedah, jangkitan dan penyakit periodontal, yang menyebabkan nafas berbau
  • Rambut - kekeringan, kulit berminyak, hujung rambut pecah atau bercabang, , tompok nipis, dermatitis kulit kepala, keguguran rambut, kelemumur.
  • Mulut - ulser yang lambat untuk sembuh.
  • Lidah - lidah menjadi nipis dan licin.
  • Mata - eye bag, penglihatan kabur
  • Badan - payudara dan punggung jatuh atau melentur ,Kelihatan tua dari umur,organ dalaman tidak berfungsi sepenuhnya, kehilangan kalsium, sakit belakang, sakit sendi
Tua itu pasti..tetapi tanda-tanda penuaan boleh dikurangkan dan dilambatkan dengan pengambilan secara konsisiten Shaklee Collagen Powder..

Shaklee Collagen PowderTerbukti berkesan untuk:
  • Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 90%
  • Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%
  • Peningkatan dalam penampilan keseluruhan sehingga 71%
  • Meningkatkan kelembutan dan kelicinan sehingga 69%
  • Meningkatkan pemakaian kekal mekap sehingga 60%
  • Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti sehingga 55%
  • Meningkatkan ketebalan rambut sehingga 54%
  • Meningkatkan keserian, tona & warna kulit sehingga 50%
  • Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18%

ANTI PENUAAN
mengurangkan liang pori-pori (pori-pori terbuka), kedutan dan garis halus

MENGHIDRATKAN
Melembapkan kulit

MENGEMBALIKAN KEANJALAN KULIT
Menjadikan kulir anjal, lembut dan tegang

MELICINKAN
Tingkatkan kelicinan kulit

MENYUBURKAN
Menyuburkan rambut dan kuku yang sihat

MENCERAH
Mengurangkan pigmentasi, jerawat dan kulit tak sekata

MENEGANG
Membantu menegang dan menganjalkan payudara

Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA   khas untuk anda.
Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :


Zahirah Dzahir / ID NO 941273 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe


 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration

Rabu, 2 Oktober 2013

Panduan Memilih Collagen yg Baik.

Lambakan collagen di pasaran. Mana satu yang baik ni?
Entri ini saya nak share tips / panduan untuk kita pilih Collagen yg baik.... Nampak senang nak pilih collagen ni tapi kena pilih bebetul.. Orang cakap ni ok kita pun terus beli jer.. janji collagen..Jom baca macamana nak pilih collagen yang bagus, baik dan berkesan:




  • Lebih baik pilih dalam bentuk makanan (or cecair) berbanding yg kolagen yg disuntik. Ini utk memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapan ke dlm tubuh badan 
  • Pilih size kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah. Microfine size mmbantu penyerapan yang baik kerana size ini adalah paling optimum diserap oleh sel, maka setiap kolagen yang di ambil up to 100% diserap dan memberi efect lebih cepat. 
  • Pastikan setiap pemilihan kolagen mempunyai emolient yang unggul dan boleh mengunci kelempaban yang berpanjangan. 
  • Pastikan kolagen mempunyai antioksidaan yang tinggi untuk mengurangkan kesan pra-penuaan.
  • Pastikan supplemen itu mempunyai elemen vitamin B-Complex untuk membantu sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri.
  • Kolagen juga penting utk kekal cantik tapi pastikan ia ada kandungan glucosamine utk kesihatan sendi. (bonus point)
  • Pastilkan setiap kolagen itu mempunyai bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dengan serat yang elastin.
  • Last but not least, pastikan ia selamat dan tidak bertoxin..
so..lepas ni kalau korang semua nak pilih..pilih bebetul..baca abes2 funtion dia smpai kita puas hati..

Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA khas untuk anda.
Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :


Zahirah Dzahir / ID NO 941273 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration

Selasa, 1 Oktober 2013

PROMOSI OKTOBER-Collagen Powder Shaklee:

Baiklah, sempena bulan Oktober ini saya ingin mengumumkan berita baik untuk semua! Untuk bulan Oktober ini, Shaklee menawarkan promosi Shaklee Collagen Powder, Beli 6 Percuma 1... ni memang harga runtuh


Berapa harga SCP ni (sekotak ada 15 sachet)?
Harga Pasaran = RM 298 Semenanjung Malaysia | RM 312 Sabah/Sarawak

Dengan harga promosi ini, sekotak menjadi RM 255 sahaja, maka satu hidangan (1 peket) hanyalah RM 17.

Tapi untuk mendapat harga lagi special dari saya kenalah pm saya. Jangan lepaskan peluang ini!

Untuk Collagen yang terbaik dan eksklusif ini, harganya bukanlah mahal pun kerana jika nak dibandingkan dengan kos rawatan kulit di pusat2 kecantikan yang menggunakan krim atau suntikan kolagen, sememangnya ia harga yang murah dan berbaloi sangat-sangat !! Tambahan pula anda hanya perlu minum dengan minuman kegemaran anda setiap hari....tak perlulah mengeluarkan pula duit minyak untuk mengunjungi pusat kecantikan, tak perlu cucuk-cucuk, tak perlu sakit untuk cantikkan kulit okay !

Jadi, apa yang boleh saya katakan di sini...rugi jika tak mencuba Shaklee Collagen Powder...sebab...ia memang terbukti berkesan untuk memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan. Mengikut hasil kajian, dengan penggunaan Shaklee Collagen Powder selama 8 minggu ( 4 kotak), keputusannya positif , iaitu berlaku peratusan peningkatan kepada kulit dari segi : 

  • 90% meningkatkan kelembapan 
  • 75% mengurangkan kekasaran & kekeringan 
  • 71% meningkatkan dalam penampilan keseluruhan 
  • 69% meningkatkan kelembutan dan kelicinan 
  • 60% meningkatkan pemakaian kekal mekap 
  • 55% meningkatkan keanjalan, ketegangan dan elastisiti 
  • 54% meningkatkan ketebalan rambut 
  • 50% meningkatkan keserian dan tona kulit 
  • mengurangkan garis-garis halus dan kedutan. 
cepat..cepat..ambek peluang ni sebelum abes promosi Collagen Powder untuk bulan oktober ni..
Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA khas untuk anda.
Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :


Zahirah Dzahir / ID NO 941273 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration


Collagen Powder Shakle

Produk terhangat sekarang!
Apakah kolagen? Kolagen adalah struktur protein yang bertindak sebagai perekat antara sel. 75% dari kulit kita terdiri dari kolagen.
Perlukah kolagen?
Ya, kerana kolagen dalam badan semakin berkurang, dan seiring dengan itu nutrisi yang menjaga kolagen yakni antioksidan juga semakin diperlukan oleh tubuh.

Kolagen adalah serat protein yang paling banyak terdapat dalam badan manusia. Ia didapati dengan banyak pada kulit, tulang rawan, tisu2 dan dalam kuku serta rambut.

Fungsi kolagen ialah sebagai penyokong tubuh kita. Paras kolagen menyerlahkan rupa yang sihat dan susuk tubuh yang terampil.

Kolagen semakin berkurangan selari dengan usia. Ia juga berkait dengan nutrisi yang diperlukan oleh kolagen yakni antioksidan. Jadi tidak hairan kekurangan vitamin C menyebabkan kulit kelihatan kering berkedut dan luka lambat bercantum.
Secara amnya, kolagen juga memainkan peranan dalam kesihatan tendon. Kehilangan kolagen menjejaskan kesihatan tulang dan sendi.
Kesan kekurangan kolagen menampakkan kesan penuaan terutama pada kulit dan wajah.
Antaranya ialah:
- Kedutan, pori2 terbuka dan garis halus kelihatan.
- Kulit kering dan mengelupas
- Kulit semakin kurang keanjalan
- Kulit menjadi kasar
- Rambut menipis dan gugur
- Pigmentasi
- Payudara tidak tegang dan anjal lagi
- Mata rasa kering

Seiring dengan permintaan pasaran kecantikan dan kesihatan, Shaklee telah mengeluarkan produk baru iaitu Collagen Powder Shaklee dan telah melalui beberapa kajian saintifik sebelum dikeluarkan di pasaran. dan pastinya ia juga halal dan boleh dimakan tanpa was-was!
kredit to: mommy Lina
Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA   khas untuk anda.
Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :


Zahirah Dzahir / ID NO 941273 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration