Memaparkan catatan dengan label BASIC H2. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label BASIC H2. Papar semua catatan

Rabu, 22 April 2015

Cara Pengunaan Basic H2 Organic Shaklee

Assalamualaikum..


Basic H2 Organic Super Cleaning Concentrate
473ml -RM46


Kaedah Mencuci Secara Semula Jadi Tanpa Racun

Setiap botol Basic H2 Organic Super Cleaning Concentrate dengan kepekatan berganda ini sungguh selamat digunakan dan dilengkapi kuasa pembersihan yang tinggi untuk menanggalkan kotoran dan minyak dalam sekelip mata. Basic H² berkesan untuk membersihkan tumpahan susu, mengelap tingkap, menyental kotoran pada gril, dan1001 kegunaan lagi. Cubalah sendiri dan lihat betapa kagumnya anda!


Hanya Satu Pencuci Untuk Ribuan Kerja Rumah
  • Ultra-pekat: 16 auns boleh dicairkan menjadi 48 gelen pencuci berkuasa tinggi.
  • Pencuci serba guna: menanggalkan kotoran, gris dan minyak daripada sebarang permukaan yang boleh dicuci, di dalam dan di luar rumah.
  • Mencuci kotoran berminyak dan gris yang paling degil, tanpa meninggalkan kesan comot.
  • Dua kali lebih pekat berbanding rumusan Basic H² asal – hanya gunakan separuh sahaja.
  • Tidak perlu dibilas, tidak meninggalkan sebarang sisa sabun atau kesan palitan.
Gunakan Pada Sebarang Permukaan Yang Boleh Dicuci – Di Dalam atau Di Luar Rumah
  • Dinding, tingkap dan cermin
  • Kaunter dapur, jubin dan lantai
  • Peralatan
  • Dapur
  • Hiasan kayu
  • Periuk belanga
  • Perabot (Jangan gunakan dalam akuarium atau tangki air pengelap cermin kereta)
Cara Penggunaan Untuk Hasil Terbaik
Dapur, peralatan, perabot, hiasan kayu, dinding, keluli tahan karat, granit, marmar dan bilik mandi
  • 1⁄4 sudu teh + 16 oz. air dalam Penyembur Get Clean
Periuk belanga
  • 1⁄2 sudu teh + 1 gelen air suam
Tingkap dan cermin
  • 1-2 titis + 16 oz. air dalam Penyembur Get Clean
Lantai
  • 1 sudu besar + 1 gelen air
Kain benang biri-biri, nilon, fabrik berkualiti tinggi
  • 1⁄2 sudu teh dalam satu besen air suam
Tahukah Anda?
  • Kebanyakan pencuci serba guna mengandungi toksin yang boleh disedut atau diserap melalui kulit.
  • Pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon.
  • Pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan toksin saraf dan boleh merengsakan hidung.
  • Morpholine, sejenis toksin berbahaya, boleh mengakibatkan kerosakan hati atau buah pinggang.
  • Pencuci kaca mengandungi ammonia, sejenis racun yang boleh merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan.
Basic H2 Tidak Mengandungi Bahan-Bahan Ini Mahupun Bahan Berbahaya Yang Lain

Keunikan Shaklee
Selamat
  • Tidak toksik
  • Tiada gas beracun
  • Tiada bahan kimia berbahaya
  • Tanpa pewangi
  • Lembut pada tangan anda
  • pH seimbang
  • Tanpa klorin
Berkesan
  • Amat berkesan menanggalkan minyak. Ultra-pekat: 16 oz. Boleh dicairkan menjadi 48 gelen.
Mesra Alam
  • Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan (diekstrak daripada jagung dan kelapa)
  • Mudah biorosot
  • Tanpa fosfat
  • Bungkusan yang boleh dikitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembentungan 
Sumber blogger2 Shaklee

Ready Stock / Cod / Self Pick Up / Pos
Untuk anda semua boleh juga mengambil supplement tambahan seperti vitamin Shaklee untuk kesihatan diri secara menyeluruh.Ingin dapatkan  
Vitamin Shaklee boleh hubungi saya..boleh juga klik untuk info vitamin ya..

Jom Like Page  Mummy Iera Vitta Shoppe / 941273 / 013-3240344
Facebook Zahirah Dzahir

Ahad, 1 Februari 2015

Mudah Basuh Kasut Sekolah Dengan Basic H Shaklee

Assalamualaikum..

Tu dia..sapa yang ada masalah nak basuh kasut ank..kot kotoq sangat..boleh guna Basic H produk Shaklee..Saya nak tunjuk testimoni pun..kasut sekolah anak kaler hitam..so..susah sikit..


So..saya share dari FB Sr Supervisor Shaklee Norhana Marsom yang basuh kasut anak guna Basic H Shaklee..terbukti berkesan..



Ada yang nak cuba..Harga Basic H ni RM 46..nak harga best boleh hubungi saya..whatsapp..sms..pun boleh. k...

Ready Stock / Cod / Self Pick Up / Pos
Untuk anda semua boleh juga mengambil supplement tambahan seperti vitamin Shaklee untuk kesihatan diri secara menyeluruh.Ingin dapatkan  
Vitamin Shaklee boleh hubungi saya..boleh juga klik untuk info vitamin ya..

Jom Like Page  Mummy Iera Vitta Shoppe / 941273 / 013-3240344
Facebook Zahirah Dzahir
Item Code Description Size Unit Price (RM) Nutrition 11004 Advanced Joint Health Tablet 60 124.00 10159 Alfalfa Complex (S) 330 53.75 10162 Alfalfa Complex (L) 700 97.50 10164 B-Complex 120 53.75 10113 CarotoMax® 30 74.00 10621 Chewable Vita-C™ 90 37.50 11000 Collagen Powder 15 sachets 298.00 10330 DTX Complex™ 90 155.00 11003 ESP Soy Protein Isolate Powder 850g 150.00 10127 Garlic Complex 60 47.50 10620 GLA Complex 60 91.25 10622 Herb-Lax® Tablets 120 52.50 10163 Lecithin 180 52.50 20321 Meal Shake – French Vanilla 544g 113.75 10250 Nutriferon™ 30 x 1.2g 181.25 10236 OmegaGuard™ 90 136.00 10128 OsteMatrix™ 120 61.00 10126 Peppermint-Ginger Plus 90 45.00 20496 Performance® – Orange 539g 82.50 10104 Sustained Release Vita-C 500mg 180 92.50 10112 Vita-E Complex™ 120 149.00 10131 Vita-Lea Iron Formula 120 88.75 10100 Vita-Lea® for Children 65 48.75 10320 Vivix™ 150ml 475.00 10417 Zinc 120 33.75 Cinch Inch Loss Plan 20345 Cinch Energy Tea Mix 28 Sticks 131.00 20339 Cinch Shake Mix (Canister) – Cafe Latte 15 sv 173.00 20341 Cinch Shake Mix (Canister) – Chocolate 15 sv 173.00 20340 Cinch Shake Mix (Canister) – Vanilla 15 sv 173.00

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin
HEALTH PRODUCT 3 Item Code Description Size Unit Price (RM) Nutrition 11004 Advanced Joint Health Tablet 60 124.00 10159 Alfalfa Complex (S) 330 53.75 10162 Alfalfa Complex (L) 700 97.50 10164 B-Complex 120 53.75 10113 CarotoMax® 30 74.00 10621 Chewable Vita-C™ 90 37.50 11000 Collagen Powder 15 sachets 298.00 10330 DTX Complex™ 90 155.00 11003 ESP Soy Protein Isolate Powder 850g 150.00 10127 Garlic Complex 60 47.50 10620 GLA Complex 60 91.25 10622 Herb-Lax® Tablets 120 52.50 10163 Lecithin 180 52.50 20321 Meal Shake – French Vanilla 544g 113.75 10250 Nutriferon™ 30 x 1.2g 181.25 10236 OmegaGuard™ 90 136.00 10128 OsteMatrix™ 120 61.00 10126 Peppermint-Ginger Plus 90 45.00 20496 Performance® – Orange 539g 82.50 10104 Sustained Release Vita-C 500mg 180 92.50 10112 Vita-E Complex™ 120 149.00 10131 Vita-Lea Iron Formula 120 88.75 10100 Vita-Lea® for Children 65 48.75 10320 Vivix™ 150ml 475.00 10417 Zinc 120 33.75 Cinch Inch Loss Plan 20345 Cinch Energy Tea Mix 28 Sticks 131.00 20339 Cinch Shake Mix (Canister) – Cafe Latte 15 sv 173.00 20341 Cinch Shake Mix (Canister) – Chocolate 15 sv 173.00 20340 Cinch Shake Mix (Canister) – Vanilla 15 sv 173.00 BEAUTY PRODUCTS product 4 product2 product 3 Item Code Description Size Unit Price (RM) Daily Care 31751 Herbal Blend® Multi-Purpose Cream 4 oz 27.50 Skin Care – Nutriwhite 14583 Daily Defense Whitening Essence 30 ml 231 14580 Gentle Action Make-Up Remover 150ml 95 14581 Gentle Deep Foaming Cleanser 150ml 119 14585 Overnight Renewal Whitening Cream 50 g 225 14582 Soothing Radiance Whitening Softener 150ml 138 14586 Spot Whitening Treatment 10 ml 150 14584 Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15 50 ml 200 Skin Care Enfuselle 32537 Balancing Moisturizer 59ml 83.75 50548 Enfuselle Pump 21.25 32540 Eye Treatment 14ml 52.50 32543 Hydrating Cleansing Lotion 177ml 96.25 32544 Hydrating Moisturizer 48 g 97.50 32505 Hydrating Toner 177ml 78.75 32554 Purifying Cleansing Gel 177ml 88.75 32504 Purifying Toner 177ml 78.75 00P156 Enfuselle Basic System Normal – Oily 32554, 32504, 32537, 32540 303.75 00P157 Enfuselle Basic System Normal – Dry 32543, 32505, 32544, 32540 325 Hair Care – Prosante 31643 Lightweight Conditioner 296ml 66.25 31697 Long Lasting Finishing Spray 237ml 58.75 31642 Nourishing Scalp Treatment 59ml 93.75 31691 Purifying Shampoo 237ml 62.50 31644 Replenishing Conditioner 237ml 67.50 32690 Revitalizing Shampoo 296ml 66.25 00P161 Prosante™ Hair Care System 31690, 31691, 31643, 31644, 31642 356.25 HOME CARE-GET CLEAN product12 Item Code Description Size Unit Price (RM) HOME CARE-GET CLEAN 00015 Basic-H Organic Super Cleaning Concentrate 16 oz 46 00255 Dish Wash Concentrate 16 oz 28 00159 Fresh Laundry Concentrate 5.5 lb 80 00307 Soft Fabric Concentrate 32fl 40 GET CLEAN WATER PITCHER 52116 Filter (3 pack) 161 52117 Housing Kit 103 52114 Pitcher 225 00P200 Get Clean Water Starter Pack with Water Refill 3-Pack52114, 52117, 52116 460 AIR PURIFIER – AIRSOURCE MOBILE 55138 Airsource Mobile Replacement 324 BEST WATER FILTER SYSTEM 60007 Replacement Catridge 598 Dengan setiap pembelian 200 uv atau lebih kurang RM 700 anda berpeluang mendapatkan keahlian secara percuma :) :) :) Seterusnya mendapat harga ahli untuk pembelian anda :) :) Menarik bukan :)

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin

Jumaat, 7 Februari 2014

Kebaikkan Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate

Mesti ada yg tanya APA ITU BASIC H... ni oder dari cust yang nak basic H.

Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate


Tidak bertosik, Membersih secara Semulajadi

Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate yang dua kali ganda lebih pekat ini memberi kuasa pembersihan yang lebih selamat dan berkesan sesuai digunakan bagi menangani seribu macam jenis kotoran rumah yang boleh digunakan pada bila-bila masa. Sebagai contohnya, bagi membersihkan kesan susu tertumpah di baju, bangkai serangga yang terlekat pada tingkap dan sos yang tertumpah di lantai. Itu hanya tiga daripadanya, masih terdapat 997 cara penggunaan yang lain.

Sesuai untuk membersihkan seribu macam jenis kotoran di rumah
  • Kepekatan berganda di mana 16 auns boleh dicairkan dengan 48 gelen air mampu memberi kuasa pembersihan yang hebat dan berkesan
  • Pencuci serbaguna yang berkesan untuk menanggalkan kotoran dan minyak pada sebarang permukaan yang boleh dicuci tidak kira di dalam atau di luar rumah
  • Dapat menanggalkan kotoran berminyak yang paling degil tanpa meninggalkan sebarang kesan minyak
  • Dua kali ganda lebih pekat daripada rumusan asal Basic H² dan hanya separuh diperlukan untuk muatan yang sama
  • Tidak perlu dibilas dan tidak meninggalkan kesan kotoran atau palitan
Sesuai untuk sebarang permukaan yang boleh dicuci sama ada di dalam atau di luar rumah:
  • Dinding
  • Permukaan dapur, jubin dan lantai
  • Peralatan
  • Periuk, besen, pinggan mangkuk, (botol dan puting susu pun boleh)
  • Tingkap dan cermin
  • Perkakas
  • Benda-benda diperbuat daripada kayu
  • Perabot (Sila pastikan anda tidak menggunakannya bagi membersihkan akuarium atau bekas cecair pencuci cermin)
Tahukah Anda?

Kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon. Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung. Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal. Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan. 

Pekatan Pencuci Super Organik BASIC H² tidak mengandungi bahan-bahan di atas mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain.

Cara penggunaan untuk kesan lebih memuaskan 


Dapur, perkakas dapur, perabot, benda-benda yang diperbuat daripada kayu, dinding, keluli tahan karat, granit, marmar dan bilik mandi
Campurkan ¼ sudu teh dengan 16 auns air ke dalam penyembur Get Clean
Periuk, besen dan pinggan mangkuk, botol dan puting susu
Campurkan ½ sudu teh dengan 1 gelen air


Tingkap dan cerminCampurkan 1-2 titik dengan 16 auns air ke dalam penyembur Get Clean


LantaiCampurkan 1 sudu teh dengan 1 gelen air


Kain benang biri-biri, nilon dan fabrik berkualiti tinggi
Campurkan ½ sudu teh dengan sebesen air suam


boleh juga baca jadual di bawah tentang penggunaan Basic H




KEGUNAAN
CARA PENGGUNAAN
1
Mencuci & membersih sayur-sayuran dan buah-buahan daripada racun & bahan kimia
Isikan air ke dalam besen dan masukkan 5 titik basic-h. Biarkan selama 5 – 10 minit
2
Mencuci & membersih ikan, ayam & daging & makanan laut daripada bahan awet
Isikan air ke dalam besen dan masukkan 2-3 titik basic-h. Biarkan selama 5 – 10 minit
3
Mencuci & membersih makanan basah spt. Mee kuning, kuehtiau dsbnya daripada bahan awet
Isikan air ke dalam besen dan masukkan 2-3 titik basic-h. Biarkan selama 5 – 10 minit
4
Mencuci & membersih tempat dan peralatan memasak (terutama yang berminyak)
Isikan air ke dalam baldi dan masukkan satu sudu teh basic-h dan gunakan untuk mencuci peralatan memasak
5
Mencuci & membersih bilik air, tandas, tangki, sinki, cermin tingkap, rak buku, almari dsbnya
Isikan air ke dalam baldi dan masukkan satu sudu teh basic-h kemudian mopkan atau lapkan tempat yang hendak dibersihkankecuali bilik air dan tandas perlu diberus
6
Mencuci badan, tangan dan kaki daripada daki kotoran, pijar lada, dakwat marker pen, minyak dsbnya
Basahkan tangan dengan air kemudian tuangkan 2-3 titik kemudian digosok-gosok serta bilas
7
Mencuci & membersih lantai serta alat permainan
Isikan air ke dalam baldi dan masukkan satu sudu teh basic-h kemudian cuci alat mainan dan dibilas manakala cucian lantai tidak perlu dibilas selepas lantai dimop kerana ia mudah kering dan tidak melicinkan lantai
8
Menanggalkan gula-gula getah pada baju dsbnya
Titikkan 5 titik di sebelah belakang baju yang terkena gula getah kemudian digosok-gosok hingga tertanggal
9
Mengasah pisau
Titikkan 4-5 titik pada pisau dan asah pisau seperti biasa sehingga tajam
10
Membersih dakwat pen pada tangan, baju dsbnya
Titikkan 4-5 titik di tempat terkena dakwat, digosok dan kemudian dibilas

Perbezaan Shaklee 
Selamat

  • Tidak bertoksik
  • Tanpa gas beracun
  • Tanpa bahan kimia berbahaya
  • Tanpa bahan pewangi
  • Lembut pada tangan
  • pH seimbang
  • Tanpa klorin
Berkesan
  • Berkesan untuk menanggalkan kotoran berminyak
  • Kepekatan berganda – 16 auns boleh dicairkan dengan 48 gelen air
  • Dua kali ganda lebih pekat daripada rumusan asal Basic H di mana hanya separuh diperlukan untuk muatan yang sama
Mesra Alam
  • Ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa
  • Biorosot
  • Tanpa fosfat
  • Bungkusan yang boleh kitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembentungan
 Ready Stock / Cod / Self Pick Up / Pos
Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA khas untuk anda.
Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :


Zahirah Dzahir / ID NO 941273 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration

Jumaat, 25 Oktober 2013

1001 Kegunaan Basic H



Basic H adalah cecair yang serbaguna. Sangat bagus disediakan di rumah untuk banyak kegunaan.

KEGUNAAN & CARA

1. Mencuci & membersih sayur-sayuran dan buah-buahan daripada racun & bahan kimia
Isikan air ke dalam besen dan masukkan 5 titik basic-h. Biarkan selama 5 – 10 minit


2. Mencuci & membersih ikan, ayam & daging & makanan laut daripada bahan awet
Isikan air ke dalam besen dan masukkan 2-3 titik basic-h. Biarkan selama 5 – 10 minit

3. Mencuci & membersih makanan basah spt. Mee kuning, kuehtiau dsbnya daripada bahan awet. Isikan air ke dalam besen dan masukkan 2-3 titik basic-h.

Biarkan selama 5 – 10 minit

4. Mencuci & membersih tempat dan peralatan memasak (terutama yang berminyak).
Isikan air ke dalam baldi dan masukkan satu sudu teh basic-h dan gunakan untuk mencuci peralatan memasak

5. Mencuci & membersih bilik air, tandas, tangki, sinki, cermin tingkap, rak buku, almari dsbnya
Isikan air ke dalam baldi dan masukkan satu sudu teh basic-h kemudian mopkan atau lapkan tempat yang hendak dibersihkankecuali bilik air dan tandas perlu diberus

6. Mencuci badan, tangan dan kaki daripada daki kotoran, pijar lada, dakwat marker pen, minyak dsbnya.Basahkan tangan dengan air kemudian tuangkan 2-3 titik kemudian digosok-gosok serta bilas.

7. Mencuci & membersih lantai serta alat permainan.
Isikan air ke dalam baldi dan masukkan satu sudu teh basic-h kemudian cuci alat mainan dan dibilas manakala cucian lantai tidak perlu dibilas selepas lantai dimop kerana ia mudah kering dan tidak melicinkan lantai.

8. Menanggalkan gula-gula getah pada baju dsbnya.

Titikkan 5 titik di sebelah belakang baju yang terkena gula getah kemudian digosok-gosok hingga tertanggal.

9. Mengasah pisau.
Titikkan 4-5 titik pada pisau dan asah pisau seperti biasa sehingga tajam.

10. Membersih dakwat pen pada tangan, baju dsbnya.
Titikkan 4-5 titik di tempat terkena dakwat, digosok dan kemudian dibilas


UNTUK KECEMASAN

KEGUNAAN & CARA


1. Menghapuskan kutu di atas kepala
Basahkan rambut dan ambil 10 titik basic-h dan lumurkan ke atas kepala dan ratakan. Setelah selesai balutkan kepala dengan kain tuala bersih dan biarkan selama 10-15 minit barulah dibilas


2. Terkena minyak, air panas atau melecur terkena benda panas
Sapukan terus basic-h ke atas tempat yang terkena tadi dan kulit tidak akan menggelembung atau melecur bahkan akan rasa sejuk.


3. Menghindarkan & membunuh serangga seperti lipas, nyamuk, semut, lalat dsbnya
Tuangkan 4-5 titik basic-h ke dalam botol semburan bunga yang dicampur air kemudian goncang dan semburkan kepada serangga


4. Demam panas (sebelum berjumpa doctor)
Tuangkan 4-5 titik basic-h ke dalam besen kecil yang mengandungi air.Kemudian sapukan atau lumurkan ke seluruh badan dan kepala.


5. Sakit gigi
Masukkan 4-5 titik basic-h ke dalam cawan yang dicampur air kemudian kumur. Sekiranya sakit pada gigi berlubang titikkan 2-3 basic-h pada kapas dan letakkan pada tempat yang sakit.


6. Gatal-gatal pada badan atau miang (masalah kulit)
Tuangkan 4-5 titik ke dalam gayung. Kemudian gosokkan ke seluruh tempat gatal dengan menggunakan span mandian dan dibilas.


7. Ulser dan mulut berbau
Tuangkan 4-5 titik ke dalam gelas kemudian kumur (sekerap mungkin)


8.Penyubur tanaman dan penggembur tanah
Air lebihan cucian basic-h boleh disiram pada pokok bunga dan tanaman lain untuk membantu kesegaran dan kesuburan.

9. Menghilangkan karat dan daki pada barang kemas, jam tangan dsbnya
Tuangkan 4-5 titik basic-h ke dalam mangkuk kecil kemudian rendamkan dan biarkan selama 15-30 minit, karat dan daki akan tanggal serta kelihatan kilat seperti baru.


Apa kegunaan Basic H?

  • cuci sayur dan buah2an sebelum masak dan beri anak saya makan. 
  • cuci luka atau melecur dan ianya buat luka /lecur cepat kering. 
  • membersihkan meja makan rumah dan rak dapur supaya semut tak memenuhi ruang tersebut. 
  • untuk pastikan sinki saya tak tersumbat. 
  • mop lantai dalam keadaan nak cepat. 
  • air basuhan untuk siram pokok yang hidupnya segan mati tak mahu supaya ia segar semula. 
  • gunakan basic H buat tuam kepala anak saya bila mereka demam. 
  • mandikan anak saya dengan basic H bila mereka kena gatal2 atau gigitan serangga. 
  • untuk keluarkan gula2 getah yang melekat pada baju atau pakaian anak2 dengan senang sekali. 
  • untuk lap cermin rumah supaya lebih bersih dan bersinar. 
  • mencuci botol susu anak serta lampai pakai semula [ cloth diaper] dengan lebih bersih.

Hakikatnya Basic H ni banyak kegunaannya. Hanya dengan beberapa titis, ia membantu dengan banyak urusan.

*credit kak N


Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA khas untuk anda.
Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :


Zahirah Dzahir / ID NO 941273 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration

Ahad, 6 Oktober 2013

Kelebihan & Kegunaan Basic H2

Jika anda ambil mudah sahaja pilihan pencuci serba guna anda... anda baca fakta di bawah ini..kemudian fikirkan sekali lagi ..mahu ambil jalan mudah atau...hmm...
______________
Sekilas fakta: Tahukah anda..kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon.Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung.Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal.Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit,mata dan sistem pernafasan
__________________________________


Pencuci serbaguna yang saya pilih adalah.,,,semestinya Basic H... Apa ituBasic H?.. Basically ia adalah pencuci serbaguna ..Ia tidak bertoksik, tanpa gas beracun, tanpa bahan kimia berbahaya, tanpa bahan pewangi , pH seimbang , tanpa klorin, berkesan meningalkan kotoran berminyak, kepekatan berganda..tapi ianya bukan sebarang pencuci serbaguna yang biasa... Ada 1000 kegunaannya... Jadi kalau baru cuba 10 .. maksudnya ada 990 lagi yang anda belum cuba buat...

Sebagai pencuci

§ Cuci tandas, cuci lantai, cuci dinding, cuci pinggan
§ Cuci kesan gris dan minyak
§ Rendam baju especially baju baby. Rendam 4-5 hari pun tak berbau

Merendam sayur & buah

§ Bukan sahaja memisahkan bendasing dari sayur/buah, tapi juga meneutralkan pestisid dan pengawet yang digunakan terhadap sayuran/buah tersebut

Kegunaan keluarga

§ Ubat ulser mulut. Celupkan basic-H menggunakan putik kapas & letakkan pada bahagian ulser.
§ Memandikan bayi dan kanak-kanak
§ Ubat gigi. Titikkan 2-3 titik Basic-H ke atas berus gigi dan berus seperti biasa.
§ Untuk jerlum/sponging semasa demam. Saya juga gunakan bila anak2 mula rasa ‘dedar’ (nak mula demam) dan beri satu sudu air Musoffa. Alhamdulillah suhu badan akan turun (not advisable kalau dah strike to 38 degree).
§ Mandikan anak2 dengan Basic-H untuk menghalang gigitan nyamuk (thanks to Ibu Kauthar).
§ Sebagai pencuci tangan.
§ Digunakan kepada anak-anak yang menghidap ekzema

Berkebun (gardening)

§ Air siraman tumbuh-tumbuhan yang ‘berkhasiat’. Titiskan beberapa titik ke dalam botol spray yang diisi air biasa dan spray ke pangkal pokok-pokok di taman.
§ Sebagai penghalau serangga perosak. Sama seperti cara di atas cuma sembur ke bahagian batang dan daun.
§ Basuh tangan dengan Basic-H sebelum memulakan kerja berkebun.

Kegunaan rumah

§ Menghilangkan bau busuk ikan. Cuma spray saja ke dalam tong ikan.
§ Titikkan setitis ke dalam seterika stim bagi menjaga kebersihan bahagian dalamnya.
§ Membersihkan kesan getah/gula2 getah.
Sangat banyak kegunaan Basic-H ni. Nak list lagi dah tak larat :DBasic-H juga dikenali sebagai pencuci 1001 guna. You’ll know when you have it in your home. Dah tak perlu benda lain lagi dah.
Kredit to MamaFaiz

Ready Stock / Cod / Self Pick Up / Pos
Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA khas untuk anda.
Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :


Zahirah Dzahir / ID NO 941273 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration