Memaparkan catatan dengan label AJHT. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label AJHT. Papar semua catatan

Isnin, 24 Mac 2014

Shaklee Advanced Joint Health Jaga Kesihatan Sendi




Petikan daripada Majalah iSihat, September 2012, Muka Surat 75Bagi jutaan individu yang mempunyai ketidakselesaan sendi, aktiviti biasa seperti membengkok, duduk dan berjalan dirasakan begitu mencabar. Bukan itu sahaja, ia juga boleh mengakibatkan kualiti hidup terjejas dan menghalang anda daripada melakukan aktiviti yang digemari
Jangan biarkan sakit sendi menghalang kita dari bergiat aktif. Pencegahan di peringkat awal boleh menjadikan sendi sihat biarpun di usia yang semakin yang meningkat. namun begitu sama ada anda menghadapi sakit sendi atau tidak, adalah penting bagi mengambil nutrien yang tepat bagi kesihatan sendi.

Produk terbaru Shaklee Advanced Joint Health adalah produk terbaru Shaklee yang mengandungi ekstrak unik Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak jagung dan nutrien penting termasuk zink, tembaga, vitamin C dan mangan untuk membantu keselesaan sendi dan pergerakan. Hasilnya sendi lebih kuat , fleksibel dan mampu bergerak dengan lebih mudah.

Ia menggunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral juga formula sayur-sayuran 100%. Manfaat Shaklee Advanced Joint Health ini ialah dalam 3 cara iaitu:
- Menyokong keselesaan sendi (Ekstrak Boswellia) dengan menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan. Ekstrak Boswellia digunakan dalam perubatan Ayuveda untuk menyokong kesihatan sendi sejak berkurun lamanya. Bahan aktif utama ekstrak Boswellia ialah asid boswelik yang berfungsi sebagai anti-radang semulajadi.
- Bertindak sebagai kusyen (Ekstrak jagung) membantu mengekalkan tulang rawan. Ekstrak jagung membekalkan satu sumber yang pekat dengan glukosamina yang berfungsi untuk meningkatkan sokongan kusyen sendi dan pemeliharaan tulang rawan.
Glukosamina ialah blok binaan utama bagi membina tulang rawan dan lendir bagi melincirkan sendi. Ia juga ditemui dalam tendon dan ligamen.
- Memelihara tisu penyambung yang sihat (zink, tembaga, mangan dan vitamin C). Sebagai nutrien pentinng dalam kesihatan sendi, zink, tembaga, mangan dan vitamin C membekal sokongan nutrien untuk kolagen dan komponen tisu penyambung lain memberikan kekuatan dan struktur terhadap sendi.

Shaklee Advanced Joint Health Tablet juga 100% BEBAS kondroitin bagi penyerapan ekstrak jagung dengan lebih baik. Ini kerana penyelidikan terbaru menunjukkan yang sulfat kondroitin boleh menganggu penyerapan ekstrak jagung dan glukosamina.

Ready Stock / Cod / Self Pick Up / Pos
Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA khas untuk anda.
Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :


Zahirah Dzahir / ID NO 941273 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration

Isnin, 10 Februari 2014

SHAKLEE Advanced Joint Health Tablet (AJHT) ·


Menyokong Kesihatan Sendi Berpanjangan
Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendisendi.

Shaklee Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unique Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral, Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formula sayur-sayuran 100%.



Kelebihan Shaklee Advanced Joint Health

  • Ekstrak Boswellia yang cepat bertindak.


  • Melalui ujian klinikal selama 5 hari, terbukti memberikan keselesaan.


  • Glucosamine dalam bentuk yang paling pekat - menggalakkan pergerakan sendi, memperbaiki fungsi tulang, meningkatkan fleksibiliti, sokongan jangka masa panjang untuk kesihatan sendi.


  • Kombinasi unik nutrient utama untuk kesihatan sendi -zink, tembaga, manganese, vitamin C, masing-masing memainkan peranan yang unik dan kritikal dalam membina kolagen penyambung yang sihat untuk tulang rawan.


  • Mengandungi Chondroitin bebas untuk penyerapan lebih baik Glucosomine.



Fakta Nutrisi Setiap Hidangan



Shaklee Advanced Joint Health Tablet memberikan manfaat kepada sendi-sendi sihat dalam 3 cara :

1.Menyokong keselesaan sendi
Ekstrak Boswellia:
 Menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan yang menyebabkan ketidakselesaan sendi. Bahan aktif utama ekstrak Boswellia ialah (AKBA,asid 3-asetil-11-keto-beta -boswelik)yang berfungsi sebagai anti radang semulajadi.




2.Bertindak sebagai kusyen

Ekstak Jagung: Membantu mengekalkan tulang rawan. Ekstrak Jagung membekalkan satu sumber yang pekat dengan glukosamina yang berfungsi untuk meningkatkan sokongan kusyen sendi dan pemeliharaan tulang rawan. Glukosamina adalah blok binaan utama bagi membina tulang rawan dan lendir bagi melincirkan sendi. Glukosamina juga ditemui dalam tendon dan ligamen. Banyak kajian yang diterbitkan menunjukkan yang suplemen ekstrak jagung dapat menggalakkan kelenturan,pergerakan bebas dan menjadikan sendi lebih fleksibel. Dan lagi,kajian bertahun-tahun juga mengesyorkan yang suplemen ekstrak jagung dapat menyumbang kepada kesihatan sendi dalam hangkamasa panjang.


3.Memelihara tisu penyambung yang sihatZink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C membekalkan sokongan nutrien untuk kolagen dan komponen tisu penyambung lain yang memberikan kekuatan dan struktur terhadap sendi.


Bilangan size untuk Setiap Botol : 60 biji setiap botol.

Harga untuk non-member : RM 124
Harga untuk member         : RM 99


Jadual makan
Untuk kesihatan berpanjangan - 2 biji selepas makan , setiap hari

Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA khas untuk anda.
Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :


Zahirah Dzahir / ID NO 941273 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe


 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration


Khamis, 16 Januari 2014

Kasut Tumit Tinggi..Cantik dan Sakit?

Assalamualaikum

Kasut Tumit Tinggi..benarkah ia semata-mata nampak cantik atau mengundang bahana kepada si pemakai. Jom kita baca

Kasut-pastinya terletak pada kaki dan satu2nya tunjang dan paksi untuk kita berjalan atau melakukan pergerakan. Adakah anda benar2 menjaga kesihatan paksi ini atau meletakkannya dalam keadaan yang sengsara. Pemakaian kasut tumit tinggi seumpamanya,banyak memberi kesan negative kepada si pemakai.


Pakar tulang (orthopedics) telah lama menyatakan bahawa pemakaian kasut tumit tinggi boleh mengakibatkan masalah di lutut, pergelangan kaki dan pada kaki. Masalah yang dihadapi boleh terjadi dengan segera ataupun dalam jangka masa yang lama. Terseliuh pergelangan kaki dan patah tulang akibat terjatuh semasa memakai kasut tumit tinggi adalah di antara dampak segera dari pemakaian kasut tumit tinggi.Manakala  osteoarthritis (osteo=tulang, arthro=sendi, itis=radang) adalah masalah bagi pemakaian dalam jangka masa yang panjang.

Bahaya penggunaan kasut tumit tinggi:
  • Menjejaskan kesuburan
  • Menjejaskan organ dalaman
  • Punca rambut gugur
  • Sakit leher, bahu, lutut, sendi, dan tulang belakang
  • Gangguan haid, dan banyak lagi
Penggunaan kasut tumit tinggi yang terlalu lama juga akan memberi tekanan kepada sendi di bahagian kaki seterusnya memberikan kesakitan kepada sendi.Ia juga boleh mengubah struktur sendi dan menyakitkan bahagian2 sendi yang terlibat.


Fahami macammana kasut tumit tinggi memberi kesan kepada kaki kita..


Dan sekarang anda yang menentukan masa depan kaki anda :) Kalau yang tempat kerjanya memerlukan untuk memakai kasut tumit tinggi ini..rajin2 la buat senaman ringan tuk kaki.

Jika anda mengalami ketidakselesaan sendi, Shaklee  ada rumusan hebatiaitu AJHT-Avanced Joint Health Tablet untuk keselesaan sendi anda & utuk tulang anda boleh ambil Ostematrix


Selasa, 15 Oktober 2013

SAKIT SENDI : Punca, Simptom dan Tips Kesihatan




Pernah tak rasa sakit tiba-tiba di bahagian pinggang, lutut, bahu dll. bila bergerak berlebihan? Masa tu agaknya kita fikir,

"Macam orang tua aku ni sakit pinggang pulak.." 

Silap. Anda memang silap sebenarnya bila berfikir begitu. Sakit sendi BUKAN penyakit orang tua. Sesiapa pun berisiko tanpa mengenal usia. 

Sekilas fakta Kementerian Kesihatan Malaysia berkaitan penyakit berkaitan sendi :



  • 1 dari 3 rakyat Malaysia terutamanya wanita berisiko mendapat Osteoporosis 
  • 50% dari kejadian patah tulang selepas umur 50 tahun adalah disebabkan Osteoporosis 
  • 1 dari 1,000 kanak-kanak di Malaysia berisiko mendapat Radang Sendi ( Rheumatoid Arthritis, RA ) 
  • Risiko penyakit RA menyerang wanita 3 kali ganda dari lelaki 
  • 52% pesakit RA di Malaysia tidak dapat kembali bekerja kerana kecacatan disebabkan tidak dapat rawatan awal 
  • 42% pesakit RA adalah berumur di bawah 50 tahun

Punca Sakit Sendi 

Secara umum, sendi boleh sakit disebabkan kerosakan pada ligamen, otot, kulit, pangkal saraf atau sendi itu sendiri. Antara punca kerosakan

  • Kemalangan- boleh mencederakan otot dan sendi, meningkatkan risiko kesakita sendi
  • Kecederaan disebabkan bersukan, mengangkat benda berat atau pergerakan berlebihan
  • Faktor usia - cartilage menipis, kepadatan otot berkurang dan kusyen sendi berkurang bila semakin berusia boleh menyebabkan sendi sakit
  • Berat badan berlebihan - boleh memberi tekanan kepada sendi dan menyakitkan
Sendi ada beberapa jenis seperti sendi lesung (bahu, pinggul), sendi engsel (lutut, siku) dan banyak lagi.


Penyakit Berkaitan Sendi
  • Penyakit auto imun seperti Rheumatoid Arthritis (RA) dan Lupus (SLE)
  • Gout
  • Arthrithis
  • Osteoporosis
  • Tendinitis
  • Penyakit berjangkit seperti influenza, hepatitis dan rubella

Tanda-tanda Sendi Tidak Sihat

  • Mudah kejang dan tegang pada sendi
  • Rasa lenguh-lenguh dan kebas yang berlarutan
  • Bengkak pada sendi
  • Rasa sakit pada sendi terutamanya bila bergerak
  • Bunyi berkeriuk pada sendi
Tips Penjagaan Kesihatan Sendi
  • Lakukan senaman secara rutin kerana ia boleh mengelakkan sendi dan otot menjadi lemah
  • Kawal berat badan anda supaya tidak melebihi berat normal
  • Makan makanan yang baik untuk sendi seperti : 
         - Glucosamine - membantu pembentukan kartilaj
         - Kalsium dan mineral - membantu pembentukan sel tulang yang sihat
         - Omega 3 - bersifat anti radang yang membantu & mencegah masalah sakit sendi
         - Vitamin D - meningkatkan penyerapan Kalsium
         - Vitamin C - bersifat antioksida yang menghalang kerosakan sel dalam sendi


Supplemen Shaklee untuk Kesihatan atau Sakit Sendi



1. Advanced Joint Health Tablet

  • Membantu mengekalkan tulang rawan sihat
  • Mengandungi tiga bahan penting yang menyokong kesihatan sendi iaitu : 
        - Ekstrak Boswellia : Menyokong keselesaan sendi
        - Ekstrak Jagung : Meningkatkan kesan kusyen
        - Vitamin C, Mangan, Tembaga dan Zink : Memelihara tisu sambungan yang sihat

  • Telah diuji secara klinikal berkesan dalam masa 5 hari
  • Tidak mengandungi kondroitin sulfat yang tidak diserap dengan baik apabila diambil secara oral serta boleh mengganggu penyerapan glukosamina
2. Omega Guard
  • Mengurangkan inflamasi
  • Mengandungi Omega 3 yang membantu : - melambatkan degradasi tulang rawan
         - mengurangkan reaksi keradangan dan mengurangkan gejala sakit sendi
         - bertindak sebagai pelincir yang membantu pergerakan sendi lebih lancar

  • Diproses melalui kaedah penyulingan berperingkat untuk membuang bahan kontaminan (plumbum, merkuri dll.) dan mengurangkan oksidasi dan pembentukan lemak trans
3. Ostematrix
  • Mengurangkan inflamasi
  • Mengekalkan sel tulang yang sihat
  • Mengurangkan gejala sakit sendi dan tulang
  • Bertindak sebagai pelincir yang membantu pergerakan sendi lebih lancar
  • Terbukti secara klinikal diserap sepenuhnya selepas 12 jam pengambilan
atau

Jom jaga kesihatan sendi. Hubungi saya untuk keterangan lanjut. 


Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA khas untuk anda.
Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :


Zahirah Dzahir / ID NO 941273 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe


 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration

Sabtu, 14 September 2013

Manfaat Advanced Joint Health Tablet








Bilangan size untuk Setiap Botol : 60 biji setiap botol.

Harga untuk non-member : RM 124
Harga untuk member         : RM 99


Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA  khas untuk anda.
Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :


Zahirah Dzahir / ID NO 941273 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe


 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration

10 Kebaikkan Advanced Joint Health Shaklee




Makin hot AJHT nieNama panjang Advanced Join.t Health Tablet (AJHT). Setiap hari pasti ada yang mesej atau emel tanya pasal AJHT nie. Dan yang lagi best, bila customer-customer semua bagi feedback yang bagus. Rata-rata sakit pasti hilang dalam tempoh 5 hari pengambilan AJHT. 

Sakit sendi nie bukan saje menyerang orang yang dah berumur. Yang muda pun ada, bila berat badan berlebihan. Atau penggunaan sendi yang berlebihan seperti atlet. Bayangkanlah kalau sakit sendi. Nak jalan pun susah, apatah lagi nak buat aktiviti lain.
Jom saya nak share:

10 Kebaikan AJHT (UBAT SAKIT SENDI PALING HOT)

  1. menyokong keselesaan sendi
  2. membantu kekalkan tulang rawan
  3. memelihara tisu penyambung yang sihat
  4. melancarkan pergerakan harian
  5. sangat berkesan, kesan positif selepas 5 hari pengambilan (ada ujian klinikal tau)
  6. menghalang pembentukan bahan kimia yang merosakkan tulang rawan
  7. anti radang semulajadi
  8. dibuat dari sumber tumbuh-tumbuhan semata-mata, asli dan semulajadi
  9. memberi kekuatan kepada struktur sendi
  10. bertindak seperti kusyen untuk melindungi tulang rawan, juga membekalkan glukosamina (penting untuk binaan tulang rawan dan lendir untuk licinkan sendi dalam tendon dan ligamen.



kenapa perlu pilih AJHT?
Badan kita kan umpama enjin. Jika tak diletak minyak pelincir, akan sangkut tak boleh jadi. Dah jadi satu kewajiban untuk kita jaga badan yang Allah bagi pinjam nie. Ada cara bagi mengelak sakit sendi nie, tapi pencegahan mesti buat dari awal. Kalau dah sakit, makan AJHT nie...lepas tu kita cuba cegah dari sakit kembali. 
Sebagai contoh yang sakit sendi sebab berat badan berlebihan nie. Cara nak cegah, kurangkan pengambilan makanan. Makan yang cukup-cukup je. Jangan ikutkan nafsu. Pilih makanan yang sihat. Dan juga ada masa, buatlah senaman sikit-sikit. 
Yang sudah 'senior' atau berumur, makanlah makanan yang membantu penghasilan lendir di sendi-sendi. Jika susah nak dapatkan, amalkan je AJHT nie. Jangan risau, tiada kandungan dadah. Jadi boleh dimakan non-stop. 
Harga AJHT, ubat sakit sendi nie taklah mahal sangat. RM126.00 sahaja. Dan jika beli dengan saya, pastilah harga istimewa akan diberikan. Juga cara makan yang berkesan juga akan dikongsikan. 

Bilangan size untuk Setiap Botol : 60 biji setiap botol.

Harga untuk non-member : RM 124
Harga untuk member         : RM 99



Konsultasi secara EKSKLUSIF & hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA  khas untuk anda.
Berminat nak cuba @ Nak order vitamin Shaklee dengan saya ? info..produk menarik..harga menarik yang sememangnya berbaloi..cod Area Alor Setar, Jitra, k/nerang, Pendang dan sekitar dengannya..by pos utk seluruh negeri..bolehlah hubungi :


Zahirah Dzahir / ID NO 941273 / 013-3240344 ( SMS/WHATSAPP)
ieradzahir@yahoo.com | Mummy Iera Vitta Shoppe


 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuh sebrang penyakit. ia hanyalah makanan tambahan untuk kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration